top of page
Gladys blazer print groen alexia top petrol basis extra lange mouwen2_edited.png
 • Wat houdt het concept van W&G in?
  W&G designs en styling is een Nederlands modehuis en stylingbureau met ​exclusieve en kleurrijke collecties. Bijzondere creaties in een uitgesproken stijl voor carrièrevrouwen, powervrouwen en de moderne of modebewuste vrouw die van mode houdt en zich durft te onderscheiden. Het merk W&G is een verbinding van de namen van ontwerpersduo William & Glenn. Een echt duo, een team met twee hoofden vol gedachten, verbeeldingskracht en creativiteit. In het stylingbureau en conceptstore wordt je helemaal aangekleed en gestijld door de ontwerpers. Wij verkopen zelf onze bijzondere en uitgesproken creaties. De kleding bevat veel kleur en is alleen in Utrecht verkrijgbaar waardoor je echt iets bijzonders hebt. Het leuke is; dat als je je laat verrassen met kleding die jezelf nooit uit het rek gepakt zou hebben, dat je jezelf enorm inspireert. En als je je er dan ook nog fijn in voelt, dan straal je dat uit naar je omgeving, die daar vervolgens ook weer positief op reageert. En dat maakt de wereld weer een stukje leuker. W&G is een eigenzinnig winkelconcept waarin originaliteit, creativiteit en kleur volop centraal staan. Dit leverde W&G in 2013 een landelijke nominatie op voor ''Beste Start-Up'' met uiteindelijk een 5de plaats in het klassement. Ook in 2014 werd W&G genomineerd. Dit keer voor de verkiezing van ''De gezelligste winkel in Utrecht''. Na verschillende rondes won W&G de finale. ​ Houd je van bijzondere winkels en conceptstores? Wil je geïnspireerd worden? Word je blij van eerlijk advies en een persoonlijke benadering? Kom dan eens langs in het stylingbureau en winkel aan de Steenweg in Utrecht.
 • Waar staan de letters van W&G voor?
  Het merk W&G is een verbinding van de namen van ontwerpersduo William & Glenn. De W is van William en de G is van Glenn. Zij zijn een echt duo, een team met twee hoofden vol gedachten, verbeeldingskracht en creativiteit.
 • Wie zijn de ontwerpers van W&G designs en styling?
  De ontwerpers van W&G designs zijn William de Prouw en Glenn Rijkschroeff. Het merk W&G is een verbinding van de namen van ontwerpersduo William & Glenn. Zij zijn een echt duo, een team met twee hoofden vol gedachten, verbeeldingskracht en creativiteit.
 • Waar is W&G gevestigd?
  W&G designs en styling is sinds 2012 gevestigd in de Utrechtse binnenstad. Sinds september 2023 zitten wij in ons nieuwe pand aan de Steenweg in Utrecht. De straat bevindt zich midden in de Utrechtse binnenstad in de schaduw van de Domtoren. In het Vredenburgkwartier tref je de kleurrijke winkel aan met bijzondere en draagbare creaties. Houd je van designerskleding, kleding wat met aandacht gemaakt is voor mens en milieu? Houd je van mooie stoffen en kleuren? Wil je geïnspireerd worden? Word je blij van eerlijk advies en een persoonlijke benadering? Kom dan eens langs in het stylingbureau en winkel. Het exacte adres is Steenweg 27, 3511 JL Utrecht.
 • Heeft W&G filialen of meerdere verkooppunten?
  Nee. W&G designs en styling staat voor exclusief. Wij kiezen bewust voor een kleinschalig en persoonlijk concept. Daarom hebben wij maar 1 winkel. Wij hebben geen filialen en ook niet de ambitie om te groeien met filialen. We leveren niet aan andere winkels om de afzetmarkt te vergroten. Op deze manier lopen we niet allemaal in dezelfde kleding en zo blijft het bijzonder om een creatie van W&G aan te hebben.
 • Hoe lang bestaat W&G?
  Het Nederlandse modemerk W&G designs is in 2010 opgericht en sinds 2012 is het stylingbureau en winkel gevestigd in Utrecht.
 • Hoeveel collecties per jaar heeft W&G?
  Wij hebben voor elk seizoen per jaar een collectie met grote diversiteit aan kleurrijke kleding in mooie stoffen en uitgesproken printen. Normaliter hebben wij 4 collecties per jaar maar tegenwoordig hebben we elke maand wel nieuwe thema's rechtstreeks uit ons atelier.
 • Waar wordt de kleding van W&G gemaakt?
  Wij hebben een Nederlandse productontwikkeling. Je koopt bij ons dus echt een Nederlands product. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder over onze Fair Trade kleding en duurzame en gecertificeerde stoffen.
 • Is de kleding van W&G Duurzaam?
  Ja. Wat fijn dat jij als lezer deze vraag hebt. Dat geeft aan dat jij, net als wij, ook interesse hebt in Slow Fashion of dat je duurzaamheid belangrijk vindt. Dat vinden wij ook dus je bent bij ons op het goede adres. Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat. Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn. Verder vinden wij het belangrijk om korte schakels te hebben in onze werkprocessen. Daarom hebben wij een Nederandse productontwikkeling zodat we alles dicht bij huis hebben en een Nederlands product wat voldoet aan de Nederlandse wetgeving voor mens en milieu. En verder proberen we zoveel mogelijk aan de planeet te denken in onze dagelijkse werkzaamheden waarin we zoveel mogelijk groene oplossingen verwerken. Kijk op onze website voor meer informatie over onze fair trade kleding en duurzame stoffen.
 • Is de kleding van W&G fairtrade?
  Ja. Wat fijn dat jij als lezer deze vraag hebt. Dat geeft aan dat jij, net als wij, ook interesse hebt in Slow Fashion of dat je fair trade kleding belangrijk vindt. Dat vinden wij ook dus je bent bij ons op het goede adres. Fair trade en duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze productontwikkeling in Nederland hebben. Onze doelstelling is consumenten kennis te laten maken met eerlijke producten waar aandacht is besteed aan zowel het milieu, de wensen van de consument als de arbeidsomstandigheden van de mensen die aan onze collecties werken. Onze kleding wordt in Nederland ontwikkeld. Door onze Nederlandse productie is er geen sprake van ´Bangladesh praktijken´ met slechte arbeidsomstandigheden, dwangarbeid of kinderarbeid. De mensen die werken aan de W&G collecties hebben goede arbeidsomstandigheden. Concreet betekend dit dat zij normale lonen, arbeidsrechten en vooral ook plezier in hun werk hebben. ​ Door onze Fair Trade producten willen wij laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook in Nederland mogelijk is zonder dat er torenhoge prijzen doorberekend worden aan Nederlandse consumenten. Hiermee houden we rekening met de portemonnee van de consument. Kijk op onze website voor meer informatie over onze fair trade kleding en duurzame stoffen.
 • Werkt W&G met duurzame stoffen?
  Ja. Wat fijn dat jij als lezer deze vraag hebt. Dat geeft aan dat jij, net als wij, ook interesse hebt in Slow Fashion of dat je duurzame kleding belangrijk vindt. Dat vinden wij ook dus je bent bij ons op het goede adres. Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat. Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn. Kijk op onze website voor meer informatie over onze fair trade kleding en duurzame stoffen.
 • Doet W&G aan een uitverkoop?
  Nee. Uitverkoop is sowieso niet duurzaam. Wij hebben namelijk liever 1 eerlijke en vaste prijs het hele jaar door. In veel winkels worden producten vaak bij aankomst hoger geprijsd om in de uitverkoopperiode de afprijzing op te vangen. Het vervelende voor consumenten is vaak dat een artikel soms een week later voor een veel lager bedrag in de winkel ligt. Dit lijdt vaak tot ongenoegen bij een klant. Hier kiezen wij bewust niet voor. Sinds onze oprichting hebben wij hier een heel duidelijke visie over. Wij vinden het namelijk belangrijk om eerlijk en transparant te zijn naar onze klanten. 1 eerlijke prijs het hele jaar door die niet te hoog is en ook niet te laag. Zo blijft het voor iedereen helder, transparant en evengoed betaalbaar. Zo voel je je als klant nooit bekocht en help je ook mee om de kledingbranch duurzamer te maken. Ondanks ons exclusieve karakter en het feit dat onze productontwikkeling in Nederland plaatsvindt, is de kleding betaalbaar. Voor wat betreft de prijs is onze kleding vergelijkbaar met grote ketens als Claudia Strater. Ondanks dat het prijssegment vergelijkbaar is, produceren wij wel in eigen land en vinden wij het belangrijk om onze eigen economie te steunen. Door onze duurzaame keuzes van bedrijfsvoering (fair trade kleding, duurzame en gecertificeerde stoffen) en om dit te kunnen blijven doen, zeggen wij in de tijden van uitverkoop tegen onze klanten: koop gerust want wij doen in verband met onze tijdloze eigen ontwerpen niet aan uitverkoop.
 • Welke stylingdiensten zijn er?
  Wij hebben verschillende stylingdiensten op het gebied van kledingavies, styling en persoonljke presentatie binnen ons stylingbureau. Zo hebben we een algemeen kledingadvies wat meer gericht is op vrije tijd en casual kledinggebruik. Maar we hebben ook speciale stylingdiensten voor zakelijk kledingadvies, sprekers en publieke functies, zelfstandigen, solliciteren, bruiloften en meer. Twijfel je of je een stylingafspraak wilt? Dan kun je eerst vrijblijvend komen kijken in de winkel om te zien of de stijl je aanspreekt. De winkel is tijdens onze openingstijden te bezoeken. Via onze contactpagina kun je een stylingafspraak maken.
 • Wat houdt een stylingafspraak in?
  Een stylingafspraak is een persoonlijke sessie waarin kleding, kleur en styling centraal staan. Wij kijken samen met jou welke creaties passen bij jouw figuur en jouw wensen. Ook kijken we wat kleuren met je doen. Welke kleuren staan je mooi en welke kleuren je beter kan laten hangen. ​ Afhankelijk welke stylingdienst je kiest brengen we een bepaalde focus aan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan casual kledingadvies en tips, zakelijk kledingadvies, kledingadvies voor een bruiloft of iets anders. Omdat onze creaties alleen bij ons verkrijgbaar zijn, heb je echt iets bijzonders. Dankzij het gratis kleding- en stylingadvies en onze creaties heb je mooie kleding waar jij je fijn en zelfverzekerd in voelt. Mooie kleding waarin jij kan stralen en jezelf mag laten zien.
 • Wat zijn de voorwaarden voor een stylingafspraak?
  Wij hebben weinig voorwaarden. Deze gratis dienst valt onder de stylingdiensten van ons stylingbureau en winkel. De dienst is 100% gratis en verplicht je tot niets. Je bent niet verplicht om kleding te kopen. De enige voorwaarden die wij stellen is dat onze creaties je aanspreken en dat je een serieuze interesse hebt in onze producten. Er moet dus wel een koopintentie zijn. ​ Mocht je twijfelen of de collectie je aanspreekt of je wil niet direct een styling, dan kun je ook vrijblijvend in onze winkel komen kijken. Je kunt dan op jouw gemak eerst rondkijken.
 • Hoe maak ik een stylingafspraak
  Wat leuk dat je een stylingafspraak wilt maken. Samen gaan we voor een mooi resultaat en een bijzondere en leuke ervaring. Via onze contactpagina kun je een afspraak maken. We kijken uit naar je komst.
 • Kan ik de winkel zonder afspraak bezoeken?
  Jazeker. Je kan de winkel ook zonder afspraak bezoeken tijdens onze openingstijden. Naast het feit dat we een stylingbureau zijn, zijn we ook een winkel met winkelfunctie om vrijblijvend onze creaties te kijken. Kom je van wat verder en heb je bewust tijd gepland om langs te komen, dan raden we je aan om het even aan ons te laten weten. Soms kunnen we dan al mooie selecties voor je klaarleggen.
 • Wat zijn de openingstijden?
  Wat leuk dat je van plan bent om ons te bezoeken! Je bent van harte welkom in ons stylingbureau en winkel in Utrecht. Wij zijn gevestigd in het hartje van de binnenstad van Utrecht. Ben je benieuwd naar de nieuwe collectie? Of wil je gewoon even kijken? Dat is mogelijk! Je kunt tijdens onze openingstijden gewoon binnen lopen bij ons. Naast het feit dat wij als stylingbureau veel op afspraak werken, hebben wij ook een winkelfunctie en is het uiteraard ook mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen.
 • Hoe kan ik mijn kleding het beste wassen?
  Je bent blij met jouw mooie kleding en dat wil je natuurlijk goed behandelen. Daarom hebben we een aantal tips hoe je het beste jouw kleding kunt wassen. We hopen dat je hierdoor langer plezier hebt van je kleding. Dat is weer goed voor je portemonnee en ook voor het milieu. Duurzaamheid begint tenslotte met kleine dingen. Elk kledingstuk is voorzien van de een was-etiket. Maar mocht je die eruit geknipt hebben dan kun je ons wasadvies en andere tips rustig nalezen.
 • Kan ik een cadeaubon kopen?
  Ja, dat is mogelijk. Met de bijzondere creaties van W&G designs en styling wordt voor de kledingkast staan en een outfit uitkiezen een feestje. En zo'n geluksmoment begint al bij ons in de winkel. De W&G cadeaubon is een leuk en origineel cadeau om te geven. Het is dan ook niet voor niets dat veel partners, vrienden of familieleden een cadeaubon bestellen van het favoriete modemerk van hun geliefde, vriendin of familielid. Je kan zelf de waarde van het bedrag bepalen. De W&G cadeaubon kun je online kopen of in de winkel. Uiteraard adviseren wij, de ontwerpers van W&G designs, jou graag verder in ons stylingbureau en winkel.

Wist u dat

 

 • W&G designs haar collecties in Nederland laat maken?

 • Utrecht bijna 2000 jaar geleden gesticht is door de Romeinen?

 • De collecties van W&G designs heel exclusief zijn en nergens te verkrijgen is?

 • De werven en werfkelders van de Oudegracht en Nieuwegracht in Utrecht uniek zijn in de wereld?

 • Ondanks het exclusieve karakter de mode van W&G zeer betaalbaar is en in het middensegment valt?

 • Dat alle kleding van W&G designs fair trade producten zijn?

 • Utrecht in de top-3 staat van populairste winkelsteden?

 • William en Glenn de ontwerpers zijn van W&G designs?

 • Utrecht de meest toonaangevende stad is voor beurzen en conferenties?

 • W&G designs een Nederlandse maatvoering heeft tot maat 46?

 • Utrecht een van de eerste steden in Nederland was met stadsrechten?

 • Er per jaar 4 tot 6 collecties worden uitgebracht van W&G designs?

 • W&G designs niet alleen kleding verkoopt maar ook u adviseert op het gebied van kleding, kleur en stijladvies?

 • Utrecht in 1808 kortstondig de hoofdstad was van het Koninkrijk Holland, zoals Nederlands destijds heette?

 • Er ook speciale stylingpakketten zijn voor ondernemers, freelancers en ZZP-ers?

 • De Domtoren met 112 meter hoogste kerktoren van Nederland is?

 • U ook uw eigen ladies night kunt boeken speciaal na sluitingstijd op het moment dat u uitkomt?

 • De Domtoren het beeldmerk is van de stad Utrecht?

 • Dat er in het productieproces van de collecties van W&G designs geen kinderarbeid, dwangarbeid of slechte arbeidsomstandigheden voorkomen?

 • William en Glenn de ontwerpers zijn van W&G designs?

 • De Zadelstraat in Utrecht vermoedelijk de eerste steenstraat van Nederland is?

 • Er ook een speciaal stylingpakket is voor dames die op kantoor werken of een zakelijke omgeving?

 • Utrecht de zetel is van de Rooms-katholieke aartsbisschop van Nederland?

 • Bijna alle stoffen van W&G designs natuurlijke stoffen zijn waardoor er een verkoelende werking optreed?

 • Utrecht meer dan 320.000 inwoners heeft?

 • U een virtuele 3D trip kunt maken door ons stylingbureau en winkel?

 • De Domtoren vroeger aan de Domkerk vast zat?

 • De stylingpakketten van W&G designs in principe gratis zijn?

 • Station Utrecht Centraal het grootste station van Nederland is en daarmee het belangrijkste spoorwegknooppunt?

 • De kleding van W&G designs ook zeer geschikt is tijdens zwangerschappen?

 • Utrecht het hardst groeiende economisch centrum is van de randstad en zelfs van heel Nederland?

 • W&G designs speciale stappenplannen creëert voor dames in een veranderingsproces op het gebied van kleding en styling?

 • De enige Nederlandse paus uit Utrecht kwam en zijn huis (Paushuis) achter de Domkerk staat?

 

bottom of page