top of page
20230915_180326.jpg

OVER ONS

​Mode met een visie

 

W&G designs en styling is een Nederlands modehuis en stylingbureau met ​exclusieve en kleurrijke collecties. Bijzondere creaties in een uitgesproken stijl voor carrièrevrouwen, powervrouwen en de moderne of modebewuste vrouw die van mode houdt en zich durft te onderscheiden.

Het merk W&G is een verbinding van de namen van ontwerpersduo William & Glenn. Zij zijn een echt duo, een team met twee hoofden vol gedachten, verbeeldingskracht en creativiteit. In het stylingbureau en conceptstore wordt u aangekleed en gestijld door de ontwerpers. Zij verkopen zelf hun bijzondere en uitgesproken creaties. De kleding bevat veel kleur en is alleen in Utrecht verkrijgbaar waardoor je echt iets bijzonders hebt.

Mode met een visie. Dat is ons motto waarin we duurzaam, eerlijk, inspirerend, kleurrijk en origineel zijn. Net even anders dan de rest en toch ons zelf. Houd je van bijzondere winkels en conceptstores? Wil je geïnspireerd worden? Word je blij van eerlijk advies en een persoonlijke benadering? Kom dan eens langs in het stylingbureau en winkel aan de Steenweg in Utrecht.

Panilla jurk zwart.jpg zwart wit.jpg

CREATIEF & ONDERSCHEIDEND

Het Nederlandse modemerk is in 2010 opgericht en sinds 2012 is het stylingbureau en winkel gevestigd  aan de Steenweg in Utrecht. Het merk W&G designs is een verbinding van beiden namen. Ze zijn een echt duo, een team met twee hoofden, vol gedachten, verbeeldingskracht en creativiteit.

 

W&G is een eigenzinnig winkelconcept waarin originaliteit, creativiteit, duurzaamheid en kleur volop centraal staan. Dit leverde W&G in 2013 een landelijke nominatie op voor ''Beste Start-Up'' met uiteindelijk een 5de plaats in het klassement. Ook in 2014 werd W&G genomineerd. Dit keer voor de verkiezing van ''De gezelligste winkel in Utrecht''. Na verschillende rondes won W&G de finale.

Louise jurk print iris zwart multicolor kleuren Utrecht W&G designs styling mooie bijzonde

COLORFUL CREATIONS

Het dragen van kleur heeft invloed op jezelf en op je omgeving. Met kleding in mooie kleuren voel je je vaak vrolijker, sterker en zelfverzekerd. Je zal ontdekken dat je omgeving er ook op reageert. Misschien worden mensen vrolijk van de kleuren of inspireert het hen om ook kleur te gaan dragen.

 

Mensen reageren op kleuren en zeker op kleurrijke printen. Een print kan er voor zorgen dat je een uitgesproken en bijzondere outfit creëert. Vaak zorgen de kleuren er voor dat je toegankelijker wordt voor je omgeving.  Als je er mooi en kleurrijk uitziet geeft iemand sneller een compliment aan je. Wanneer je in het zwart loopt is die kans veel kleiner en zegt men niets over je outfit. Ergens zorgen de kleuren voor verbinding en het sneller leggen tot contact. Kleur heeft de kracht om jezelf te onderscheiden en mensen met elkaar te verbinden. Deze kennis en kracht kun je gebruiken wanneer jij jezelf aankleed. Het maken van bewuste keuzes van wat je aan doet kan bepalend zijn voor het verloop en het succes van jouw dag. 

Door meer kleur te dragen, kun je jezelf nog meer laten zien wie je bent. Ook kun je kleur inzetten ter versterking van je boodschap en jouw persoonlijke presentatie. In een persoonlijke stylingafspraak kunnen we hier bewust bij stil staan. We adviseren je en selecteren passende en mooie creaties die aansluiten bij jou en je persoonlijke situatie en wensen.

20220323_150449_edited.png

DUURZAME KLEDING

​Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat. Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Hierbij kun je denken aan Global Organic Textile Standard (GOTS), OEKO-TEXResponsible Wool Standard (RWS), Organic Content Standard (OCS) en Global Recycling Standard (GRS) producten. Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn.

 

Daarnaast wordt onze kleding op een eerlijke en duurzame manier in Nederland ontwikkeld. Wij doen niet aan massaproducties maar we maken enkele stuks van elk item. Zo heb je echt iets bijzonders en lopen we ook niet allemaal in dezelfde kleding en steun je de Nederlandse economie.

w&g designs en styling eerlijkee klding productie nederland fair trade fashion utrecht.jpg

EERLIJKE KLEDINGPRODUCTIE

​Onze doelstelling is consumenten kennis te laten maken met eerlijke producten waar aandacht is besteed aan zowel het milieu, de wensen van de consument als de arbeidsomstandigheden van de mensen die aan onze collecties werken.

 

Onze kleding wordt in Nederland ontwikkeld. Door onze Nederlandse productie is er geen sprake van ´Bangladesh praktijken´ met slechte arbeidsomstandigheden, dwangarbeid of kinderarbeid. De mensen die werken aan de W&G collecties hebben goede arbeidsomstandigheden. Concreet betekend dit dat zij normale lonen, arbeidsrechten en vooral ook plezier in hun werk hebben.

 

Daarnaast wordt onze kleding op een eerlijke en duurzame manier in Nederland ontwikkeld. Wij doen niet aan massaproducties maar we maken enkele stuks van elk item. Zo heb je echt iets bijzonders en lopen we ook niet allemaal in dezelfde kleding en steun je de Nederlandse economie.

isabelle jurk blauw exclusieve mode wg designs utrecht bijzondere kleurrijke fashion utrec

EXCLUSIEVE MODE

Onze collecties bestaan uit bijzondere en mooie kleding waar niet iedereen in loopt. Wij kiezen bewust voor een kleinschalig en persoonlijk concept waarbij we jou en anderen willen inspireren. Daarom hebben wij hebben geen filialen of meerdere winkels. Wil je kleurrijke en originele kleding waarin jij jezelf mag laten zien? Mode waar geen massaproducties van gemaakt is maar enkele maatseries? Duurzame en eerlijke mode wat alleen bij ons verkrijgbaar is? Dan is dit iets voor jou.

winkel stylingbureau utrecht kleurrijke duurzame bijzondere originele kleding fashion mode boetiek boutique shoppen winkelen leuk

WINKEL EN STYLINGBUREAU

We staan zelf als ontwerper in de winkel en stylingbureau zodat wij onze creaties kunnen begeleiden naar de juiste drager. Je heb als klant direct contact met de ontwerpers. Het leuke is dat je weet uit wiens handen jouw creatie komt. Dat maakt het heel bijzonder want je kan ook de gedachten achter de creaties ontdekken om zo jouw kledingstuk beter te kennen, zodat je er maximaal plezier uit kan halen.

 

Verder hebben wij als stylingbureau verschillende diensten op het gebied van kledingadvies, kleuradvies en styling. Hierbij kun je denken aan algemeen kledingadvies en styling waarin we met jou kleding selecteren wat bij jou past. Ook laten we zien wat kleuren met je doen. Wij pakken uit de collecties items die passen bij jou. Laat je verrassen met creaties die je zelf nooit uit het rek gepakt zou hebben. Daarnaast hebben we gespecialiseerde  stylingsessies voor o.a. bruiloften en feestelijke gelegenheden, zakelijk kledingadvies, kledingadvies voor sprekers of een publieke functie.

Doordat we onze kennis en expertise van mode, styling en persoonlijke presentatie combineren met onze creaties van onze collecties ben je altijd een mooie en representatieve verschijning. Mooi gekleed, kleurrijk, inspirerend en origineel. Laat je inspireren door bijzondere kleding, mooie kleuren en eerlijk advies. Als je blij wordt van een persoonlijke werkwijze en benadering, eerlijk advies, dan is dit echt iets voor jou.

winkel stylingbureau openingstijden mooie leuke bijzondere originele kleurrijke duurzame kleding fashion mode boetiekjes

OPENINGSTIJDEN

Wat leuk dat je van plan bent om ons te bezoeken! Je bent van harte welkom in ons stylingbureau en winkel aan de Steenweg in Utrecht. Wij zijn gevestigd in het hartje van de binnenstad van Utrecht. In het Vredenburgkwartier.

 

Het is nu belangrijker dan ooit dat je geniet van alle kleine momenten in het leven. Geniet van bijzondere en originele mode en laat je inspireren door mooie kleuren en kleurrijke  printen. Wordt blij van kleding waar je je fijn in voelt en zo'n geluksmoment begint al bij ons in de winkel. Geef jouw zintuigen de kost en inspireer jezelf en anderen.  Kom onze creaties bekijken en ontdek de kleuren en vrolijke printen. Voel de mooie stoffen waarvan het is gemaakt. Proef de sfeer in de winkel en maak kennis met de ontwerpers. Luister naar het verhaal achter de creatie.

 

Tijdens jouw bezoek ontvang je lekker een kopje koffie of thee om je helemaal thuis te laten voelen. Maak van winkelen weer een leuke beleving. Tot snel!

bottom of page