top of page
utrecht Kleurrijke mooie bijzondere exclusieve kleding mode utrecht zadelstraat 24 w&G designs en styling william en glenn klantenservice leuke winkel boetiekje winkelen straatje Domkerk

DUURZAME KLEDING

Wat fijn dat je op deze pagina terecht bent gekomen want dat betekend dat jij net zoals wij duurzaamheid belangrijk vinden. Of dat je geïnteresseerd bent hoe dit georganiseerd is binnen W&G designs. 

We hebben onze visie, keuzes en werkwijzen van onze bedrijfsvoering hieronder uitgewerkt.

DUURZAAMHEID ALS KERNWAARDE

​Duurzaam ondernemen betekend voor ons als bedrijf dat het behalen van zo veel mogelijk winst niet de belangrijkste reden is van ons bestaan als bedrijf. Wat voor ons wel belangrijk is: plezier hebben in je werk, creëren en inspireren, rekening houden met het milieu,  mensen adviseren, helpen en blij maken met onze creaties. Met mooie en doordachte kleding als instrument, het zelfvertrouwen van vrouwen te vergroten en zorgen dat ze nog meer in hun kracht komen. Dat is voor ons het belangrijkste.

 

Duurzaamheid is voor ons altijd al heel belangrijk geweest. Het is ook niet voor niets dat wij in 2010, toen wij ons bedrijf startte,  dit als 1 van onze kernwaarden hebben benoemd. Sterker nog het is ons 1e kenmerk. Mode met een visie: duurzaam, eerlijk, kleurrijk, inspirerend en origineel.

 

We kleden veel dames aan die zich inzetten voor een mooiere en duurzamere wereld. Vrouwen met bijvoorbeeld een leidinggevende functie als manager of vrouwen die zich richten op verandermanagement en verduurzamen van bedrijfsculturen. Of vrouwen met een publieke functie, overheid, semi-overheid, sprekers of bekende Nederlanders. Allemaal vrouwen die op hun manier de wereld mooier willen maken, verbeteren of ten goede willen stimuleren tot verandering. Daar willen wij bij helpen door deze vrouwen er te laten staan, door middel van een mooie presentatie, waardoor zij goed in hun rol zitten. Om dit te bereiken is geloofwaardigheid en overtuigingskracht heel belangrijk. Naast de persoonlijke kwaliteiten, begint dat met persoonlijke presentatie door middel van kleding en kleurgebruik. Hier begint onze rol en missie.

Met onze creaties en dienstverlening willen wij graag een steentje bijdragen aan een duurzamere en mooiere wereld.

20220323_150449_edited.png

GECERTIFICEERDE STOFFEN

Soms klinkt duurzaamheid als een grote opgave maar eigenlijk kan je ook elke keer een stapje maken en zo komen we steeds weer verder en wordt het elke keer beter voor onze planeet. Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat.

 

Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Hierbij kun je denken aan Global Organic Textile Standard (GOTS), OEKO-TEXResponsible Wool Standard (RWS), Organic Content Standard (OCS) en Global Recycling Standard (GRS) producten.

 

Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn. 

w&g designs en styling eerlijke kleding productie nederland fair trade fashion utrecht.jpg

DUURZAME EN EERLIJKE PRODUCTIE

Wij kiezen bewust voor een kleinschalig en persoonlijk concept. Daarom hebben wij ook geen filialen of andere winkels. Door het kleine concept kunnen wij groenere, bewustere keuzes maken die passen bij een duurzame wereld. Wij vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij, het milieu en het welzijn van onszelf, onze klanten en alle mensen die werken aan onze collecties.

Onze creaties zijn op een duurzame en eerlijke manier in Nederland geproduceerd. Wij doen niet aan massaproducties. Wij hebben onze eigen producties opgezet en daarom kunnen wij op een kleinschalige manier produceren. We maken enkele stuks van elk item. Het leuke is, dat je daardoor echt iets bijzonders hebt en dat niet iedereen in dezelfde kleding loopt. Meestal hebben wij enkele maatseries van een artikel. Zo blijft het klein en overzichtelijk. We hebben daardoor geen overschotten aan producties en niet verkochte kleding. Hierdoor belasten wij het milieu minder.  

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij belangrijk en daarom hebben wij onze productontwikkeling in Nederland.  Enerzijds omdat de kwaliteit voor ons belangrijk is. Anderzijds ook om maatschappelijke redenen. Alle mensen die met ons aan onze creaties werken, hebben goede arbeidsomstandigheden die voldoen aan Nederlandse wetgeving. Zij krijgen goede lonen, een fijne en gezonde werkomgeving en misschien we het belangrijkste, ze hebben plezier in hun werk. Wij zijn blij en trots dat wij met onze keuzes geen nare situaties in stand houden waar sprake is van dwangarbeid, kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden. Dit zie je helaas nog veel in arme landen waar de grote merken en ketens produceren. 

 

Verder hebben wij korte productielijnen met zo min mogelijk tussenschakels. Geen groothandel, tussenleveranciers of grote distributiecentra. Hierdoor is onze bevoorrading efficiënt, snel en zo kort mogelijk onderweg van ons atelier tot aan jouw kledingkast. Dat zorgt voor minder CO2 uitstoot. Door bij ons te kopen werk je mee aan een duurzame wereld en een duurzamere gaderobe.

Anaelle jurk print blauw rood geel utrecht wgdesigns en styling voorjaar zomer2.png

TIJDLOOS EN ONEINDIG COMBINEREN

Met onze kleurrijke creaties worden onze klanten geïnspireerd hoe zij zichzelf kunnen en willen presenteren. Daarnaast inspireren zij ook hun omgeving door onze kleurrijke en originele creaties te dragen. Op de werkvloer, of in een meeting, de media, een congres of een podium waar zij spreken. Ook op bruiloften, recepties of feestelijke momenten wordt onze kleding veel gedragen.

Wij creëren tijdloze mode, wat natuurlijk ook een vorm van duurzaamheid is. Wij kijken naar trends in de modewereld maar we doen vooral wat wij zelf mooi en leuk vinden. We integreren trends op een speciale manier in onze collectie waardoor het toch net even anders is. Door te werken met mooie kleuren, bijzondere stoffen en mooie ontwerpen, raak je niet snel uitgekeken op de kleding van W&G designs. Daarnaast werken we met mooie en kwalitatief goede stoffen/gecertificeerde stoffen die jaren mee gaan. Op die manier kun je er lang mee doen en dat zorgt ook voor minder productie van nieuwe kleding.

 

Daarnaast kiezen wij er voor dat collecties elkaar opvolgen in kleurbeeld zodat je elke keer met enkele kledingstukken, nieuwe verrassende en inspirerende combinaties kan maken. Eigenlijk breid je jouw collectie uit met iets nieuws. En zo bouw je, op jouw eigen tempo, een persoonlijke collectie thuis op die helemaal bij jou past en waar je blij van wordt. Tijdens jouw winkelbezoek proberen we altijd je te helpen om combinaties te bedenken die je thuis kan maken. Op die manier draag je je kleding optimaal en kun je oneindig combineren.

kleurvak.jpg

UITVERKOOP IS NIET DUURZAAM

Iedereen kent het wel. Je hebt iets leuks gekocht wat je heel mooi vind. En een week later was het in de uitverkoop met korting! Dit is niet leuk en dat willen wij onze klanten niet aan doen. Om deze, en andere redenen doen wij niet aan een uitverkoop. Het begrip uitverkoop is sowieso niet duurzaam en is eigenlijk een miscalculatie wat ontstaan is uit een overproductie. Vaak worden kledingstukken bij veel ketens en kledingwinkels, bij aankomst van het nieuwe seizoen op geprijsd tot 150% om vervolgens een uitverkoop van 50% op te kunnen vangen. Eigenlijk is het ook heel raar dat een artikel na een periode van ongeveer 10 weken ‘’uit de mode is’’ en dat het dan maar weg moet. Wij hebben liever een eerlijke en vaste prijs (100%) het hele jaar door. Een prijs die niet te hoog is en ook niet te laag. Zo is het voor iedereen duidelijk, eerlijk en transparant. 

Door groenere en bewustere keuzes te maken met produceren en het verkoopbeleid, kunnen ondernemers, bedrijven en wetgeving voor uitverkoop van overheden, de grillen van een uitverkoop en massaproducties veranderen. Maar ook de consument zelf heeft hier een grote rol in door bewuster kleding te kopen bij groenere ondernemingen. Als de consument veranderd in gedrag, moet uiteindelijk het bedrijfsleven mee. Want uiteindelijk leiden de overproducties, massaproducties en uitverkopen van grote merken en ketens tot bergen kledingoverschot in onder andere Afrika en de Balkan.

Fietsen in het voorjaar

DAGELIJKSE DUURZAAMHEID

Naast de hiervoor genoemde zaken proberen we ook in onze kleine keuzes duurzaam te zijn. De keuzes van de dagelijkse dingen die soms zo klein en onbelangrijk lijken. Maar uiteindelijk maken die ook verschil.

 

Enkele voorbeelden zijn: Wij werken met laptops in plaats van energievretende PC’s. We verminderen ons energieverbruik of houden het bewust heel laag.

 

Onze winkel is energiezuinig ingericht. De stroom die we wel gebruiken is groene stroom wat is opgewekt uit wind- en zon energie. We hebben geïnvesteerd in duurzame winkelverlichting met een laag energieverbruik.

 

We reizen niet met auto's maar komen op de fiets naar ons werk zodat we de lucht schoonhouden en geen brandstof verbruiken.

 

We doen onze administratie voor 95% digitaal zodat we zo min mogelijk papier nodig hebben en minder bomen gekapt hoeven te worden.

 

We verpakken onze producten met duurdere en kwalitatief betere verpakkingsmaterialen, zodat we deze kunnen hergebruiken. Daarmee besparen we ons afval.

 

We bezorgen onze producten in Utrecht ook vaak zelf op de fiets. Zodat er voor onze producten in Utrecht geen vervuilende bestelbusjes rijden.

bottom of page