top of page

Gezellig winkelen in Utrecht

domkwartier-klein-1.jpg
Young Women with Shopping Bags

 WINKELEN   HISTORISCH CENTRUM 

Gezellig winkelen in het oudste gedeelte van Utrecht 

 

Wilt u gezellig winkelen? Een leuk dagje uit? Een middag varen door de Utrechtse grachten en eten aan de Middeleeuwse werven? Kom dan gezellig naar Utrecht. Met het grootste winkelcentrum van Nederland, het historisch oude centrum met de mooie grachten en werven, de vele terrassen, vele musea en culturele trekpleisters, is Utrecht 1 van de leukste en origineelste steden van Nederland.
 

In het oude gedeelte van de stad vind je leuke en gezellige smalle straatjes. Amsterdam heeft de 9 straatjes en Utrecht heeft de 7 straatjes! Dit is de leukste en origineelste winkelroute in de historische binnenstad van Utrecht. Deze route heeft een zeer divers aanbod van leuke en bijzondere winkels en eigenzinnige winkelconcepten.

kleurvak geel zwart print voorjaarscolle

 Winkelen in leuke kleine winkels en boetiekjes met originele items zoals bij  

 W&G designs en styling aan de Zadelstraat. 

 DE 7 STRAATJES   BEKLIM DE DOM 

 Originele winkels met 

 

 persoonlijke verhalen 

 

Utrecht heeft een groot en divers aanbod en is daarom niet voor niets 1 van de populairste steden van Nederland om te winkelen. De Domstad heeft een mooi en rijke historische binnenstad en een zeer centrale ligging in Nederland. In Hoog Catharijne en Vredenburg vindt u alle warenhuizen en grote ketens. Hier kunt u leuk winkelen en alle grote merken zijn hier verkrijgbaar maar wellicht wilt u eens iets anders. Een keer iets origineels kopen wat niemand heeft en wat u niet in elke winkel of webshop kunt kopen. Juist voor bijzondere en originele kleding, een leuke cadeau en andere artikelen bent u in Utrecht in de juiste stad.

Achter de grote winkelstraten vindt u de 7 straatjes. Dit is een leuk winkelgedeelte in de binnenstad van Utrecht. Een knusse buurt met gezellige straten. In deze straten zitten exclusieve en bijzondere winkels. In deze historische straten waant u zichzelf in het oudste gedeelte van Utrecht. De meeste straatjes liggen rondom de Dom of in de schaduw hiervan. In de Zadelstraat heeft u het mooiste uitzicht op de Domtoren. Voor veel mensen is dit een speciaal fotomoment.

Zadelstraat shopping W&G designs en styl
73238412_682716735974530_539812486913742

 Lekker eten en zelf je bier en wijn tappen zoals bij 

 Taphuys Utrecht aan de Mariaplaats 

 WINKELEN   HORECA 

Pak ook gezellig een terrasje voor een hapje en een drankje 

 

In de 7 straatjes van Utrecht zijn veel modewinkels voor zowel dames als heren. Ook zijn er verschillende woonwinkels en interieurzaken met meubels en verlichting, cadeauwinkels, kunstgaleries, banketbakkers, sportzaken, een ouderwetse drogist, restaurants, lunchrooms, een stylingbureau, new age winkels, muziekwinkels, schoenenwinkels, een sexshop, tassenwinkels, boekhandels en veel meer!

In de 7 straatjes treft u verschillende winkels en speciaalzaken aan en tegenwoordig ook knusse terrasjes om een broodje te eten of een kopje koffie te drinken. In deze straten kunt u sfeervol winkelen in mooie monumentale panden en komt u verrassende adresjes tegen met eigenzinnige winkelconcepten en aparte dingen. Trendy modewinkels, eigentijdse winkels en boetiekjes wisselen elkaar af. In deze gezellige buurt kunt u op uw gemak rondsnuffelen en alle bijzonderheden van (mode)ontwerpers, kunstenaars en bijzondere ondernemers ontdekken. Ook komt u veel originele en unieke spulletjes tegen wat wereldwijd geïmporteerd wordt. In de 7 straatjes kunt u inspiratie opdoen en hier wilt u gezien worden.

W&G designs en styling route en parkeren utrecht bijzondere winkel designerskleding mooie

 Een terrasje pakken aan de Oude Gracht, het Wed of de Vismarkt 

 DE 7 STRAATJES   LOKALE ONDERNEMERS 

 Exclusief en origineel 

 

 winkelen 

 

De meeste winkels in de 7 straatjes in Utrecht zijn wat kleiner en vaak staan de ondernemers zelf in de winkel. Het leuke hiervan is dat de ondernemers hun producten vaak beter kennen, meer betrokken zijn en hierdoor ook goede service en advies kunnen geven. Veelal met kleinere merken of met eigen exclusieve collecties. Ondanks het exclusievere karakter is het vaak nog zeer betaalbaar ook! De 7 straatjes is op loopafstand van Utrecht Centraal. Het is een compacte en kleine buurt. Komt u met de auto? Dan is de Springweg of P5 de dichtstbijzijnde parkeergarage.

De 7 straatjes van Utrecht zijn:

1. Zadelstraat

2. Choorstraat 

3. Steenweg

4. Bakkerstraat

5. Oude Gracht

6. Vismarkt & Lichte Gaard & Donkere Gaard

7. Lijnmarkt

Gladys blazer ileer Gloria rood grijs.jp
kleurvak.jpg

 kleurrijke mode| duurzame kleding | de laatste trends |origineel en betaalbaar  

73238412_682716735974530_539812486913742

 WINKELEN   LOOP DE ROUTE 

Ontdek en beleef de 7 straatjes van Utrecht 

 

Vanuit de parkeergarage Springweg, loopt u via de Springweg naar de Mariaplaats. De winkelroute begint vanaf de Mariaplaats. De eerste straat is de Zadelstraat met prachtig uitzicht op de Domtoren. Hier ontstaan al direct de leuke winkels zoals Ananda, Keck&Lisa en Manelli. Aan het einde van de Zadelstraat gaat u linksaf de Choorstraat op waar zich verschillende mooie schoenenwinkels bevinden en andere winkels. Halverwege van de Choorstraat, gaat u links af de Steenweg op. Op dit gedeelte van de Steenweg bevind u zich in het hart van het historische centrum van Utrecht. In deze karakteristieke panden zitten veel lokale ondernemers met originele winkels waaronder W&G designs, Swan Market en andere bijzondere winkels. Ook het museum Speelklok is hier gevestigd. Verderop gaat u rechtsaf de Bakkerstraat in. Daarna neemt u de eerste straat rechts, de Oudegracht op richting het stadhuis. Let op; Dit gedeelte van de wandelroute kent 2 niveaus. Op het straatniveau treft u grotere winkels aan en op het lagere niveau treft u diverse horeca aan waar u kunt lunchen, borrelen en dineren. Dit kan zowel binnen in de historische werfkelders maar ook buiten zijn er veel mogelijkheden met de terrassen op de werven aan het water.

 

Vanuit de Oudegracht loopt u door tot aan het stadhuis en vervolgens ziet u aan de rechterkant de Dom weer verschijnen. Hier houdt u houdt u schuin rechts aan en gaat u de Vismarkt op. Dit is een leuke straat met een mix van winkels en horeca. Deze straat loopt vervolgens over op de Lichte Gaard en Donkere Gaard. Via het Wed komt u weer op de Oude Gracht. Daar gaat u rechts af via de Gaardbrug naar de Lijnmarkt. Aan het einde van de Lijnmarkt kunt u rechtsaf om als laatste bij het Domplein te kijken. Bekijk vooral ook de Domkerk die u gratis kan bezoeken en de er naast geleden Pandhof van de Dom, ook wel de Domtuin genoemd.

Veel plezier bij deze leuke winkel- en wandelroute. 

 Taphuys Utrecht | lekker eten en zelf je bier en wijn tappen 

Schermafbeelding 2024-05-08 131848.png

LOOP DE ROUTE

-

Pandhof Domkerk Utrecht
bottom of page