Gezellig winkelen in Utrecht

 

Utrecht heeft een groot en divers aanbod en is daarom niet voor niets 1 van de populairste steden van Nederland om te winkelen. De Domstad heeft een mooi en rijke historische binnenstad en een zeer centrale ligging in Nederland. In Hoog Catharijne, de Steenweg en de Oudegracht vindt u alle warenhuizen en grote ketens. Hier kunt u in principe leuk winkelen en alle grote merken zijn hier verkrijgbaar maar wellicht wilt u eens iets anders. Een keer iets origineels kopen wat niemand heeft en wat u niet in elke winkel of webshop kunt kopen. Juist voor bijzondere en originele kleding en andere artikelen bent u in Utrecht in de juiste stad.

 

Wilt u gezellig winkelen? Een leuk dagje uit? Een middag varen door de Utrechtse grachten en eten aan de Middeleeuwse werven? Kom dan gezellig naar Utrecht. Met het grootste winkelcentrum van Nederland, het historisch oude centrum met de mooie grachten en werven, de vele terrassen, vele musea en culturele trekpleisters, is Utrecht 1 van de leukste en origineelste steden van Nederland.
 

In het oude gedeelte van de stad vind je leuke en gezellige smalle straatjes. Amsterdam heeft de 9 straatjes en Utrecht heeft de 7 straatjes! Dit is de nieuwste winkelroute in de historische binnenstad van Utrecht. Deze route heeft een zeer divers aanbod van leuke en bijzondere winkels en eigenzinnige winkelconcepten. 

 

Gezellig winkelen 

in het oudste

gedeelte van

Utrecht

Beklim de Domtoren, dineer op de werf of vaar rond door de grachten 

 

Achter de grote winkelstraten vindt u de 7 straatjes. Dit is een leuk winkelgedeelte in de binnenstad van Utrecht. Een kleine buurt met kleinere straten. In deze straten zitten exclusieve en bijzondere winkels. In deze historische straten waant u zichzelf in het oudste gedeelte van Utrecht. De meeste straatjes liggen rondom de Dom of in de schaduw hiervan. In de Zadelstraat heeft u het mooiste uitzicht op de Domtoren. Voor veel mensen is dit een speciaal fotomoment.Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen. Hier kunt u uw verhaal kwijt en uw bezoekers meer over uzelf vertellen.

Pak ook gezellig

een terrasje voor

een hapje en een drankje

Bezoek bijzondere winkels

en eigenzinnige

winkelconcepten


In de 7 straatjes van Utrecht zijn veel modewinkels voor zowel dames als heren. Ook zijn er verschillende interieurzaken met meubels en verlichting, cadeauwinkels, kunstgaleries, banketbakkers, sportzaken, een ouderwetse drogist, restaurants, lunchrooms, een stylingbureau, een natuurwinkel, muziekwinkels, schoenenwinkels, een sexshop, tassenwinkels, boekhandels en veel meer!

 

In de 7 straatjes treft u verschillende winkels en speciaalzaken aan en tegenwoordig ook knusse terrasjes om een broodje te eten of een kopje koffie te drinken. In deze straten kunt u sfeervol winkelen in mooie monumentale panden en komt u verrassende adresjes tegen met eigenzinnige winkelconcepten en aparte dingen. Trendy modewinkels, eigentijdse winkels en boetiekjes wisselen elkaar af. In deze gezellige buurt kunt u op uw gemak rondsnuffelen en alle bijzonderheden van (mode)ontwerpers, kunstenaars en bijzondere ondernemers ontdekken. Ook komt u veel originele en unieke spulletjes tegen wat wereldwijd geïmporteerd wordt. In de 7 straatjes kunt u inspiratie opdoen en hier wilt u gezien worden.

 

De meeste winkels in de 7 straatjes in Utrecht zijn wat kleiner en vaak staan de ondernemers zelf in de winkel. Het leuke hiervan is dat de ondernemers hun producten vaak beter kennen, meer betrokken zijn en hierdoor ook betere service en advies kunnen geven. Veelal met kleinere merken of met eigen exclusieve collecties. Ondanks het exclusievere karakter is het vaak nog zeer betaalbaar ook!

De 7 straatjes is op loopafstand van Utrecht Centraal. Het is een compacte en kleine buurt. Komt u met de auto? Dan is de Springweg de dichtstbijzijnde parkeergarage.
 


De 7 straatjes van Utrecht zijn:
1. Zadelstraat
2. Lijnmarkt
3. Lichte gaard
4. Vismarkt
5. Oudkerkhof
6. Domstraat
7. Domplein

 

Originele merken, exclusieve collecties vindt u in de 7 Straatjes in Utrecht

In de Zadelstraat heeft u het mooiste uitzicht op de Domtoren 


Ontdek en beleef de 7 straatjes van Utrecht:
De winkelroute begint vanaf de Mariaplaats. De eerste straat is de Zadelstraat met prachtig uitzicht op de Domtoren. Vervolgens gaat u rechtsaf de Lijnmarkt op. Daarna gaat u met de brug over de Oudegracht naar de Lichte gaard. Via het kleine terrassenplein het Wed loopt u door naar de Vismarkt waarna u vervolgens rechtsaf gaat naar het Oudkerkhof. Aan het einde van de straat gaat u rechtsaf naar de Domstraat en eindigt u op het Domplein bij de Domkerk en het beeldmerk van de stad; de Domtoren.