top of page

Gezellig winkelen in Utrecht

domkwartier-klein-1.jpg
Young Women with Shopping Bags

 WINKELEN   HISTORISCH CENTRUM 

Gezellig winkelen in het oudste gedeelte van Utrecht 

 

Wilt u gezellig winkelen? Een leuk dagje uit? Een middag varen door de Utrechtse grachten en eten aan de Middeleeuwse werven? Kom dan gezellig naar Utrecht. Met het grootste winkelcentrum van Nederland, het historisch oude centrum met de mooie grachten en werven, de vele terrassen, vele musea en culturele trekpleisters, is Utrecht 1 van de leukste en origineelste steden van Nederland.
 

In het oude gedeelte van de stad vind je leuke en gezellige smalle straatjes. Amsterdam heeft de 9 straatjes en Utrecht heeft de 7 straatjes! Dit is de leukste en origineelste winkelroute in de historische binnenstad van Utrecht. Deze route heeft een zeer divers aanbod van leuke en bijzondere winkels en eigenzinnige winkelconcepten.

kleurvak geel zwart print voorjaarscolle

 Winkelen in leuke kleine winkels en boetiekjes met originele items zoals bij  

 W&G designs en styling aan de Zadelstraat. 

 DE 7 STRAATJES   BEKLIM DE DOM 

 Originele winkels met 

 

 persoonlijke verhalen 

 

Utrecht heeft een groot en divers aanbod en is daarom niet voor niets 1 van de populairste steden van Nederland om te winkelen. De Domstad heeft een mooi en rijke historische binnenstad en een zeer centrale ligging in Nederland. In Hoog Catharijne, de Steenweg en de Oudegracht vindt u alle warenhuizen en grote ketens. Hier kunt u in principe leuk winkelen en alle grote merken zijn hier verkrijgbaar maar wellicht wilt u eens iets anders. Een keer iets origineels kopen wat niemand heeft en wat u niet in elke winkel of webshop kunt kopen. Juist voor bijzondere en originele kleding, een leuke cadeau en andere artikelen bent u in Utrecht in de juiste stad.

Achter de grote winkelstraten vindt u de 7 straatjes. Dit is een leuk winkelgedeelte in de binnenstad van Utrecht. Een knusse buurt met gezellige straten. In deze straten zitten exclusieve en bijzondere winkels. In deze historische straten waant u zichzelf in het oudste gedeelte van Utrecht. De meeste straatjes liggen rondom de Dom of in de schaduw hiervan. In de Zadelstraat heeft u het mooiste uitzicht op de Domtoren. Voor veel mensen is dit een speciaal fotomoment.

Zadelstraat shopping W&G designs en styl
73238412_682716735974530_539812486913742

 Lekker eten en zelf je bier en wijn tappen zoals bij 

 Taphuys Utrecht aan de Mariaplaats 

 WINKELEN   HORECA 

Pak ook gezellig een terrasje voor een hapje en een drankje 

 

In de 7 straatjes van Utrecht zijn veel modewinkels voor zowel dames als heren. Ook zijn er verschillende woonwinkels en interieurzaken met meubels en verlichting, cadeauwinkels, kunstgaleries, banketbakkers, sportzaken, een ouderwetse drogist, restaurants, lunchrooms, een stylingbureau, new age winkels, muziekwinkels, schoenenwinkels, een sexshop, tassenwinkels, boekhandels en veel meer!

In de 7 straatjes treft u verschillende winkels en speciaalzaken aan en tegenwoordig ook knusse terrasjes om een broodje te eten of een kopje koffie te drinken. In deze straten kunt u sfeervol winkelen in mooie monumentale panden en komt u verrassende adresjes tegen met eigenzinnige winkelconcepten en aparte dingen. Trendy modewinkels, eigentijdse winkels en boetiekjes wisselen elkaar af. In deze gezellige buurt kunt u op uw gemak rondsnuffelen en alle bijzonderheden van (mode)ontwerpers, k