top of page
wasadvies wasvoorschriften utrecht Kleurrijke mooie bijzondere exclusieve kleding mode utrecht zadelstraat 24 w&G designs en styling william en glenn klantenservice leuke winkel boetiekje winkelen straatje Domkerk

WASADVIES EN VOORSCHRIFTEN

Hoe kan ik mijn kleding van W&G designs het beste wassen? Welke wasvoorschriften moet ik aanhouden zodat mijn kleding mooi blijft? Wat is de betekenis van de was symbolen in mijn kleding? Bekijk de tips om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden.

wasadvies kleding mooi houden wgdesigns utrecht.jpg

WASADVIES

Om te zorgen dat kleding minder snel slijt, hebben we een aantal tips voor je. Met onze tips krijg je meer inzicht hoe je het beste jouw kleding kunt wassen. We hopen dat je hierdoor langer plezier hebt van je kleding. Dat is weer goed voor je portemonnee en ook voor onze planeet. Duurzaamheid begint tenslotte met kleine dingen. Elk kledingstuk is voorzien van de een was-etiket. Mocht je die eruit geknipt hebben dan kun je hieronder ons wasadvies terugvinden en andere tips voor het wassen.

GEBRUIK KORTE WASPROGRAMMA'S

Kwetsbare stoffen zoals bijvoorbeeld viscose en kant kunnen snel slijten. Deze stoffen nemen veel water op waardoor het zwaar wordt en gaat schuren tegen de gaatjes van de trommel. Hierdoor slijt de stof. Gebruik daarom korte wasprogramma's om langer plezier te hebben van je kleding. Je kan je mooie kleding ook extra beschermen door het in een waszakje te doen.

Wasruimte
Gladys blazer print blauw lexie top nachtblauw basis2_edited.png

TIPS VOOR HET WASSEN

 • Keer kleding binnenstebuiten voor een beter bescherming van je kledingstukken.

 • Rol opgerolde broekspijpen en mouwen uit voor een beter wasresultaat.

 • Doe shirts en andere kleding wat gemaakt is van kwetsbare en natuurlijke stoffen binnenstebuiten in een waszak. Kwetsbare stoffen zoals katoen, viscose en kant kunnen sneller slijten. Deze stoffen nemen veel water op tijdens het wassen. Hierdoor worden ze zwaar en gaat het schuren tegen de gaatjes van de trommel van je wasmachine. Door een waszak worden ze beter beschermd.

 • Sorteer je was uit op wit, bont en zwarte was. Tip: gebruik 3 verschillende sorteerbakken met kleppen die je op elkaar kunt stapelen. 

 • Gebruik voor elke wasgroep een speciaal wasmiddel. Witte wasmiddelen hebben namelijk extra bleekmiddelen toegevoegd ter bestrijding van vlekken. Bonte en zwarte wasmiddelen hebben dat niet. Deze hebben namelijk speciale kleurversterkers of toevoegingen die de kleur beter behouden. 

 • Was je kleding op 30 graden. Te warm wassen is niet goed voor je kleding. Het slijt sneller, het is minder goed voor het milieu en je kleding krimpt als je het warmer wast.

 • Gebruik een kort programma van 15 a 20 minuten. Is je kleding niet erg vies maar moet het meer opgefrist worden? Gebruik een kort programma. Dit is namelijk veel beter voor de je kleding. Het heeft namelijk veel minder te lijden in de wasmachine. Hierdoor heb je veel langer plezier van je kleding. 

 • Gebruik geen wasverzachter. Een wasverzachter kun je beter niet voor je mooie kleding gebruiken. De kans is groot dat het model verdwijnt na verloop van tijd. De wasverzachter maakt de vezels zodanig zacht dat het op den duur de vorm verliest. Voor beddengoed en handdoeken is het prima. 

 • Doe kleding niet in de droger. Het lijkt heel fijn en makkelijk om je Kleding in de droger te doen. Helaas slijten de vezels heel hard door het verwarmingsproces. Kijk maar hoeveel stof je uit de droger haalt nadat het droogprogramma klaar is. Op den duur zal de kleding zodanig dun worden dat er gaten zullen ontstaan of dat je door de stof heen kunt kijken. Zonde dus.

 • Hang kleding niet nat op aan de deur. Het water zakt tijdens het drogen naar beneden waardoor de onderkant van het kledingstuk zwaar wordt. Hierdoor kan bijvoorbeeld de onderkant van een jurk vervormen. Je kleding kun je beter ophangen op een droogrekje of er overheen leggen. Verdeel het gewicht in ieder geval.

 • Draai 1x in de maand je wasmachine op 90 graden om je wasmachine schoon te houden. Dit mag ook zonder kleding. Hiermee voorkom je dat de wasmachine gaat stinken door achterblijvende zeepresten.

We hopen dat je met deze tips meer inzicht hebt gekregen hoe je het beste je kleding kunt wassen. We hopen ook dat je hierdoor langer plezier hebt van je kleding. Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via onze contactpagina.

bottom of page