top of page

Thuiswerken en kleding. Het effect om je goed te blijven kleden

De hoge hakken liggen te verstoffen in de kast. De mooie jurken komen niet meer van de kledinghanger. De joggingbroek is nog nooit zoveel gedragen als de laatste maanden. We horen het veel. Thuiswerken in je pyjama klinkt heerlijk, maar het brengt de nodige nadelen met zich mee. Niet alleen wordt je productiviteit minder, het is ook slechts voor je mentale én fysieke gezondheid.


De nadelen van thuiswerken. Waarom het zo belangrijk is om je goed te blijven kleden.
De nadelen van thuiswerken. Waarom het zo belangrijk is om je goed te blijven kleden.

Nu we in principe veel thuiswerken en weinig de deur uitgaan, is het verleidelijk om de hele dag in je joggingbroek te blijven lopen. Niet alleen is het comfortabel, maar het scheelt je ook nog eens tijd in de ochtend. Bovendien - er is toch niemand die je ziet. Toch is het niet verstandig om in je huispak of makkelijke kleding te werken. Op het eerste gezicht lijkt het voordelig, maar er kleven behoorlijk wat nadelen aan.


W&G designs | Inspireer jezelf en anderen!

Kleren maken de man

Nou ja, eigenlijk de vrouw als we kijken naar onze klanten. Het is niet alleen een leuk spreekwoord, maar ook de waarheid. Met mooie kleding wat zorgvuldig is uitgekozen, presenteer je jezelf. Je laat jezelf zien aan je omgeving en de rest van de wereld. Het maakt je uniek en onderscheidend. Daarnaast zet je kledingkeus je in een bepaalde mindset. Door je joggingbroek aan te houden blijf je in de 'relax' modus hangen. Grote kans dat je hierdoor onderuitgezakt voor je computer gaat zitten en je nogal duf voelt. Door je normale werkkleding aan te trekken kruip je als het ware in je werkrol. Hierdoor ben je een stuk productiever en heb je je werk sneller af. En dan heb je ook weer tijd voor leuke dingen.

Zelfvertrouwen

Veel mensen voelen zich niet helemaal zichzelf nu ze hele dagen binnen moeten zitten. We horen veel dat mensen hun collega's missen en het praatje bij de koffieautomaat. Niemand mist de file maar wel het feit dat je niet meer naar je werk hoeft. Je mist het erop uit gaan. Tel hierbij op het dagenlang dragen van een huispak. Hierdoor is het begrijpelijk dat het zelfbeeld van mensen achteruitgaat. Juist in deze tijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je er representatief uitziet. Niet voor anderen, maar juist ook voor jezelf. Je voelt je namelijk een stuk fijner als je mooi gekleed bent en waarschijnlijk ook meer in controle wanneer je er goed uitziet.


Maxime jurk, isuède rood | W&G designs en styling | bijzondere kleding en exclusieve mode | Utrecht
Maxime jurk, isuède rood | W&G designs en styling | bijzondere kleding en exclusieve mode | Utrecht

Gewicht

Door je normale kleding te dragen is het een stuk moeilijker om ineens 5 kilo aan te komen. In je joggingbroek merk je dit namelijk vrijwel niet, maar je mooie aangesloten broek is moeilijker voor de gek te houden. Natuurlijk is er niets mis mee als je na de corona periode wat bent aangekomen, maar als je dit liever niet wilt, is het verstandig om je joggingbroek in de kast te laten liggen.