Thuiswerken en kleding. Het effect om je goed te blijven kleden

De hoge hakken liggen te verstoffen in de kast. De mooie jurken komen niet meer van de kledinghanger. De joggingbroek is nog nooit zoveel gedragen als de laatste maanden. We horen het veel. Thuiswerken in je pyjama klinkt heerlijk, maar het brengt de nodige nadelen met zich mee. Niet alleen wordt je productiviteit minder, het is ook slechts voor je mentale én fysieke gezondheid.


De nadelen van thuiswerken. Waarom het zo belangrijk is om je goed te blijven kleden.

Nu we in principe veel thuiswerken en weinig de deur uitgaan, is het verleidelijk om de hele dag in je joggingbroek te blijven lopen. Niet alleen is het comfortabel, maar het scheelt je ook nog eens tijd in de ochtend. Bovendien - er is toch niemand die je ziet. Toch is het niet verstandig om in je huispak of makkelijke kleding te werken. Op het eerste gezicht lijkt het voordelig, maar er kleven behoorlijk wat nadelen aan.


W&G designs | Inspireer jezelf en anderen!

Kleren maken de man

Nou ja, eigenlijk de vrouw als we kijken naar onze klanten. Het is niet alleen een leuk spreekwoord, maar ook de waarheid. Met mooie kleding wat zorgvuldig is uitgekozen, presenteer je jezelf. Je laat jezelf zien aan je omgeving en de rest van de wereld. Het maakt je uniek en onderscheidend. Daarnaast zet je kledingkeus je in een bepaalde mindset. Door je joggingbroek aan te houden blijf je in de 'relax' modus hangen. Grote kans dat je hierdoor onderuitgezakt voor je computer gaat zitten en je nogal duf voelt. Door je normale werkkleding aan te trekken kruip je als het ware in je werkrol. Hierdoor ben je een stuk productiever en heb je je werk sneller af. En dan heb je ook weer tijd voor leuke dingen.

Zelfvertrouwen

Veel mensen voelen zich niet helemaal zichzelf nu ze hele dagen binnen moeten zitten. We horen veel dat mensen hun collega's missen en het praatje bij de koffieautomaat. Niemand mist de file maar wel het feit dat je niet meer naar je werk hoeft. Je mist het erop uit gaan. Tel hierbij op het dagenlang dragen van een huispak. Hierdoor is het begrijpelijk dat het zelfbeeld van mensen achteruitgaat. Juist in deze tijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je er representatief uitziet. Niet voor anderen, maar juist ook voor jezelf. Je voelt je namelijk een stuk fijner als je mooi gekleed bent en waarschijnlijk ook meer in controle wanneer je er goed uitziet.


Maxime jurk, isuède rood | W&G designs en styling | bijzondere kleding en exclusieve mode | Utrecht

Gewicht

Door je normale kleding te dragen is het een stuk moeilijker om ineens 5 kilo aan te komen. In je joggingbroek merk je dit namelijk vrijwel niet, maar je mooie aangesloten broek is moeilijker voor de gek te houden. Natuurlijk is er niets mis mee als je na de corona periode wat bent aangekomen, maar als je dit liever niet wilt, is het verstandig om je joggingbroek in de kast te laten liggen.

Beweging

Wanneer je je kleed alsof je niet van plan bent om naar buiten te gaan, gá je waarschijnlijk ook niet naar buiten. Zelfs niet voor die kleine wandeling in de lunchpauze. Dit is zonde, want je voelt je een stuk frisser en gelukkiger door te lunchwandelen. Ook blijf je op die manier in beweging en dit draagt weer positief bij aan het kwijtraken van de coronakilo’s.


Bekijk verschillende creaties die je thuis kan dragen wanneer je aan het thuiswerken bent. In onze webshop vind je nog meer creaties. Ontdek het zelf en bestel.
Maak een gratis stylingafspraak en selecteer samen met de ontwerpers de mooiste creaties die bij jou passen

Dagritme

Door alle maatregelen met betrekking tot de coronacrisis is het dagelijkse leven van veel mensen overhoop gegooid. Dit veroorzaakt angst, onrust en bezorgdheid onder de maatschappij. Om hier zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan, is het belangrijk om je dagelijkse ritme vast te houden. Dat begint bij opstaan, douchen en je dagelijkse aankleden alsof je naar je werk gaat.

Meetings

Als laatste belemmert het dragen van een huispak je bij het opnemen van contact met je collega´s. Een videogesprek met ongekamde haren is iets waar de meeste mensen voor passen. Maar contact met je collega´s is juist heel belangrijk om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden juist worden uitgevoerd. Zorg er daarom voor dat je er representatief uitziet, dan ga je ook sneller dat videogesprek aan.
W&G designs | Inspireer jezelf en anderen!

W&G designs en styling is een Nederlands modehuis en stylingbureau. De ontwerpers, William en Glenn, staan zelf in de winkel en begeleiden hun creaties naar de drager. De kleurrijke collecties bevatten bijzondere en mooie kledingstukken die gewaardeerd worden door vrouwen in het bedrijfsleven of met een publieke functie. Ook kleden wij veel dames voor bruiloften zoals de moeders van de bruid of andere bruiloftsgasten. Maar ook moderne vrouwen die van mode en originele kleding houden, dragen met veel plezier onze kleding.


Alle creaties zijn in Nederland ontwikkeld en op een duurzame manier geproduceerd. De kleding is fair trade en van elke creatie zijn enkele stuks gemaakt waardoor je echt iets bijzonders hebt. Vind je de kleur of print niet zo mooi? Geen probleem! We hebben namelijk elke creatie in meerdere kleuren of printuitvoeringen. Voor iedereen is er wel iets wils.

Wij hebben een Nederlandse maatvoering van 36 t/m 44 en soms ook 34 en 46. Kom onze creaties bekijken in onze winkel en stylingbureau. Selecteer samen met de ontwerpers de mooiste creaties die passen bij jou en je persoonlijke wensen en krijg gratis kledingadvies en stylingtips.

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. Kijk voor meer informatie over onze creaties, ons concept, de gratis stylingdiensten en veel meer op;


www.wgdesigns.nl