top of page

Droog deze stoffen niet buiten aan de waslijn

Het drogen van kleding in de zon is een makkelijke en energiezuinige manier. Maar niet alle stoffen zijn hier geschikt voor. Het is belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid van bepaalde materialen. Bescherm je kleding: voorkom verkleuring door de zon.Hoewel steeds minder mensen hun kleding buiten aan een wasrek ophangen om te drogen, is het nog steeds iets wat zeker wel gebeurt. Vooral als mensen wat meer ruimte rondom het huis hebben vinden mensen het fijn als hun kleding buiten gelucht en gedroogd is. Af en toe horen we dat mensen verrast kunnen zijn als hun kleding verkleurd is. Vandaar dat we in onze blog er toch aandacht aan willen schenken. Het is tenslotte zonde als je mooie kleding verkleurt. Zeker als het voorkomen had kunnen worden.


En mocht je nu denken: "Maar ik hang mijn was toch niet buiten om te drogen'' Denk dan ook aan de momenten dat je je kleding even ophangt om te luchten na een dag dragen of wanneer je een feestje hebt gehad. Maar denk bijvoorbeeld ook aan jouw kleding aan de kapstok die achter het glas in de directe zon hangt. Ook als je kleding buiten in de zon draagt komt jouw kleding in contact met direct zonlicht. Hierdoor kunnen kleuren minder fel worden, stoffen dunner worden en slijten. Hierbij handige tips om je favoriete kledingstukken en stoffen mooi te houden en te voorkomen dat ze vervagen, slijten of verbleken.


Mooie kleurrijke kleding; exclusief, betaalbaar, duurzaam, mooie stoffen, Nederlandse productontwikkeling en alleen bij onze verkrijgbaar zodat je ook echt iets bijzonders hebt
Annaelle jurk in kleurrijke print utrecht bijzondere kleding mooie creaties mode fashion
Annaelle jurk in kleurrijke print

Welke stoffen zijn minder geschikt om buiten in de zon te drogen?


1. Zijde

Zijde is een prachtige, natuurlijke vezel die een luxueuze uitstraling heeft. Om de glans en kleur van zijden kledingstukken te behouden, is het raadzaam om ze binnen te drogen of in de schaduw te hangen. Zonlicht kan namelijk zorgen voor verkleuring en verminderde glans.


2. Wol

Wollen kledingstukken zijn geliefd om hun warmte en comfort, maar ze kunnen vervagen als ze te lang worden blootgesteld aan UV-stralen. Kies ervoor om je wollen items op een koele, schaduwrijke plek te laten drogen om hun kleuren levendig te houden.


3. Fluweel

Het weelderige gevoel van fluweel kan snel vervagen als het wordt blootgesteld aan de zon. Bescherm de rijke kleur en textuur van fluwelen stoffen door ze binnen te drogen of op een schaduwrijke plek op te hangen.


4. Kant