top of page

Droog deze stoffen niet buiten aan de waslijn

Het drogen van kleding in de zon is een makkelijke en energiezuinige manier. Maar niet alle stoffen zijn hier geschikt voor. Het is belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid van bepaalde materialen. Bescherm je kleding: voorkom verkleuring door de zon.Hoewel steeds minder mensen hun kleding buiten aan een wasrek ophangen om te drogen, is het nog steeds iets wat zeker wel gebeurt. Vooral als mensen wat meer ruimte rondom het huis hebben vinden mensen het fijn als hun kleding buiten gelucht en gedroogd is. Af en toe horen we dat mensen verrast kunnen zijn als hun kleding verkleurd is. Vandaar dat we in onze blog er toch aandacht aan willen schenken. Het is tenslotte zonde als je mooie kleding verkleurt. Zeker als het voorkomen had kunnen worden.


En mocht je nu denken: "Maar ik hang mijn was toch niet buiten om te drogen'' Denk dan ook aan de momenten dat je je kleding even ophangt om te luchten na een dag dragen of wanneer je een feestje hebt gehad. Maar denk bijvoorbeeld ook aan jouw kleding aan de kapstok die achter het glas in de directe zon hangt. Ook als je kleding buiten in de zon draagt komt jouw kleding in contact met direct zonlicht. Hierdoor kunnen kleuren minder fel worden, stoffen dunner worden en slijten. Hierbij handige tips om je favoriete kledingstukken en stoffen mooi te houden en te voorkomen dat ze vervagen, slijten of verbleken.


Mooie kleurrijke kleding; exclusief, betaalbaar, duurzaam, mooie stoffen, Nederlandse productontwikkeling en alleen bij onze verkrijgbaar zodat je ook echt iets bijzonders hebt
Annaelle jurk in kleurrijke print utrecht bijzondere kleding mooie creaties mode fashion
Annaelle jurk in kleurrijke print

Welke stoffen zijn minder geschikt om buiten in de zon te drogen?


1. Zijde

Zijde is een prachtige, natuurlijke vezel die een luxueuze uitstraling heeft. Om de glans en kleur van zijden kledingstukken te behouden, is het raadzaam om ze binnen te drogen of in de schaduw te hangen. Zonlicht kan namelijk zorgen voor verkleuring en verminderde glans.


2. Wol

Wollen kledingstukken zijn geliefd om hun warmte en comfort, maar ze kunnen vervagen als ze te lang worden blootgesteld aan UV-stralen. Kies ervoor om je wollen items op een koele, schaduwrijke plek te laten drogen om hun kleuren levendig te houden.


3. Fluweel

Het weelderige gevoel van fluweel kan snel vervagen als het wordt blootgesteld aan de zon. Bescherm de rijke kleur en textuur van fluwelen stoffen door ze binnen te drogen of op een schaduwrijke plek op te hangen.


4. Kant

Fijn kantwerk voegt een vleugje elegantie toe aan kleding en accessoires. Om ervoor te zorgen dat het kantwerk niet verzwakt of verkleurt, is het verstandig om het te drogen op een plaats waar het beschermd is tegen direct zonlicht.


5. Linnen

Linnen is licht en ademend, maar het kan verkleuren en zijn vezelsterkte verliezen als het te lang wordt blootgesteld aan de zon. Kies voor een droge, schaduwrijke plek om je linnen kleding op te hangen.


6. Kunstmatige vezels

Synthetische stoffen zoals polyester en nylon kunnen vervagen en verkleuren onder invloed van UV-stralen. Bescherm de levendige kleuren van deze stoffen door ze binnen te drogen of op een schaduwrijke plek te plaatsen.


7. Donkergekleurde stoffen

Donkere stoffen zijn over het algemeen beter bestand tegen verbleken dan lichte stoffen, maar ze kunnen nog steeds vervagen bij langdurige blootstelling aan de zon. Kies voor een beschutte drooglocatie om de intense kleur te behouden.


8. Bedrukte stoffen

Stoffen met prints en patronen kunnen hun levendigheid verliezen als ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Voorkom vervaging van het ontwerp door ze te drogen op een plek waar ze worden beschermd tegen de zon.


Kleurrijke kleding waarin je jezelf mag laten zien utrecht
Kleurrijke kleding waarin je jezelf mag laten zien

Welke stoffen zijn wel geschikt om buiten in de zon te drogen?

Natuurlijke vezels zoals katoen en linnen, net zoals sommige synthetische materialen zoals polyester en nylon, bieden een uitstekende weerstand tegen verkleuring bij blootstelling aan de zon. Denim, sportkleding en zwemkleding zijn ook bestand tegen direct zonlicht. Bovendien behouden speciaal behandelde buitenstoffen zoals meubelbekleding, en vezels zoals bamboe en acryl hun kwaliteit en kleur onder invloed van zonlicht.
MODE MET EEN VISIE: DUURZAAM, EERLIJK, KLEURRIJK, INSPIREREND EN ORIGINEEL
 

W&G designs en styling is een Nederlands modehuis en stylingbureau. De ontwerpers, William en Glenn, staan zelf in de winkel en begeleiden hun creaties naar de drager. De kleurrijke collecties bevatten bijzondere en mooie kledingstukken die gewaardeerd worden door vrouwen in het bedrijfsleven of met een publieke functie. Ook kleden wij veel dames voor bruiloften zoals de moeders van de bruid of andere bruiloftsgasten. Maar ook moderne vrouwen die van mode en originele kleding houden, dragen met veel plezier onze kleding.


Alle creaties zijn in Nederland ontwikkeld en op een duurzame manier geproduceerd. De kleding is fair trade en van elke creatie zijn enkele stuks gemaakt waardoor je echt iets bijzonders hebt. Vind je de kleur of print niet zo mooi? Geen probleem! We hebben namelijk elke creatie in meerdere kleuren of printuitvoeringen. Voor iedereen is er wel iets wils.

Wij hebben een Nederlandse maatvoering van 36 t/m 44 en soms ook 34 en 46. Kom onze creaties bekijken in onze winkel en stylingbureau. Selecteer samen met de ontwerpers de mooiste creaties die passen bij jou en je persoonlijke wensen en krijg gratis kledingadvies en stylingtips.

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. Kijk voor meer informatie over onze creaties, ons concept, de gratis stylingdiensten en veel meer op; www.wgdesigns.nl

Comentarios


Shop nu ook online