top of page
biologisch katoen Print blauw iris bijzondere kleurrijke kleding utrecht wgdesigns en styling zadelstraat
A top shirt trui wit ecru bolletjes ball

 EERLIJKE KLEDING   DUURZAME MODE  
 Duurzame stoffen 


 

logo 2017 wg designs en styling zwart-wi

DUURZAME KLEDING WAAR JE JEZELF FIJN IN VOELT

Onze kleding wordt op een eerlijke en duurzame manier in Nederland ontwikkeld. Wij doen niet aan massaproducties maar we maken enkele stuks van elk item. Zo heb je echt iets bijzonders en lopen we ook niet allemaal in dezelfde kleding. 

Gladys blazer wit print blauw pauw bijzondere kleding biologisch katoen pauwenprint

 FAIR FASHION   DUURZAME STOFFEN 

 Wat is RWS 

RWS staat voor Responsible Wool Standard, een norm die betrekking heeft op het welzijn van schapen en het land waarop ze grazen. De RWS is een solide standaard die de beste praktijken op het gebied van dierenwelzijn en landbeheer verifieert die boeren toepassen, waaronder behandeling, voeding, medische behandelingen en duurzaam landbeheer. Het RWS-certificaat is alleen van toepassing op weefsels die 100% scheerwol bevatten. W&G designs en styling en onze geselecteerde stofleveranciers geven om het welzijn van schapen over de hele wereld en verwachten dat alle wolleveranciers RWS-gecertificeerd zijn.

Het doel van de Responsible Wool Standard is om de textielindustrie een handelsmerk te geven om de beste en meest betrouwbare boeren te erkennen. Boeren worden gecontroleerd op alle productie-elementen zoals lammeren, adoptie, tailing, castratie en scheren, maar ook op duurzaamheid zoals bodemgezondheid, biodiversiteit en inheemse soorten. Alle verwerkingsstappen moeten worden gecertificeerd om ervoor te zorgen dat de chain of custody tot op het laatste productieniveau wordt gehandhaafd. Elk jaar controleert een professionele externe certificeringsinstantie elke fase van de toeleveringsketen, wat u verzekert dat onze RWS-gecertificeerde wol afkomstig is van ethisch behandelde dieren.

KOOP BEWUST

Zeg nee tegen gevaarlijke werkomstandigheden, kinderarbeid, dwangarbeid en niet duurzaam produceren. Koop geen shirts die maar enkele euro's kosten en die maar 1 seizoen mee gaan. Zeg nee tegen fast fashion.

 

Lees onze blog Maak je garderobe duurzamer

 SUSTAINABLE FASHION   HAPPY FASHION 

 Gecertificeerd wol 

 

Wat zijn de vereisten voor landbouwbedrijven om RWS gecertificeerd wol te maken?

Elke boer die RWS-gecertificeerde wol produceert, moet een vooruitstrevende benadering hebben van landbeheer en de vijf vrijheden van dierenwelzijn respecteren.

Landbeheer;
1. Bodemgezondheid; Boeren moeten bodemverdichting, erosie en organisch materiaal in de gaten houden;
2. Chemicaliën; Het is verboden gevaarlijke stoffen te gebruiken op het land waarop schapen grazen;
3. Biodiversiteit; Boeren moeten invasieve uitheemse soorten flora of fauna op de boerderij monitoren;
4. Ecosysteem; Het omzetten van natuurlijke ecosystemen in landbouwgrond is verboden;
5. Meststof; Boeren moeten een meststof beheerstrategie volgen die jaarlijks wordt herzien.

 

Vijf vrijheden van dierenwelzijn;
1. Vrij zijn van honger of dorst; Dieren moeten altijd toegang hebben tot schoon water en een dieet om volledig gezond te blijven;
2. Vrij zijn van ongemak; Dieren moeten een geschikte omgeving hebben, met inbegrip van beschutting en een comfortabele rustruimte;
3. Vrij zijn van pijn, letsel of ziekte; Dieren hebben medische zorg nodig zoals snelle diagnose en behandeling;
4. Vrijheid om (meest) normaal gedrag te uiten; Dieren moeten voldoende ruimte, goede faciliteiten en gezelschap van dieren van hun eigen soort hebben;
5. Vrij zijn van angst en leed; Dieren moeten vrij zijn van geestelijk lijden en moeten behandelingen krijgen om geestelijk lijden te voorkomen.

Waarom zou ik kleding kopen van RWS gecertificeerde stoffen?
De Rijkswaterstaat vereist dat alle bedrijven die betrokken zijn bij de toeleveringsketen gecertificeerd zijn, te beginnen bij de wolboeren tot en met de winkel of kledingfabrikant. Elk jaar controleert een professionele externe certificeringsinstantie elke fase van de toeleveringsketen, wat u verzekert dat onze RWS-gecertificeerde wol afkomstig is van ethisch behandelde dieren. Door te kleding te kopen van RWS-gecertificeerde stoffen ben je bewust en weet je voor jezelf dat je 
geeft om eerlijke handel, duurzaamheid en het welzijn van schapen over de hele wereld. Laten we samen kleine stapjes zetten naar een betere wereld!

mooie kleurrijke stoffen utrecht kleding bijzondere creaties exclusieve wgdesigns designs en styling zadelstraat leukste winkel

 

GEWELDIG CONCEPT EN HEERLIJKE KLEDING

Van de week bij jullie voor het eerst binnen gelopen. Wat een geweldig concept hebben jullie. Wat een mooie kleding en op een duurzame manier gemaakt in Nederland. Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe kleding en het zit ook zo lekker! Jullie gaan mij weer weer zien binnenkort! 

Miranda uit Utrecht

biologisch katoen bijzondere kleurrijke kleding utrecht wgdesigns en styling zadelstraat mooie stoffen

 NATUURLIJKE STOFFEN   MINDER BELASTEND 

 Mooie duurzame stoffen 

Binnen onze collecties werken wij veel met natuurlijke stoffen. De natuurlijke materialen waarmee wij veel werken biologisch katoenen en duurzame bamboe stofkwaliteiten. In het winterseizoen werken we ook vaak met biologische wolsoorten. Deze stoffen dragen fijn en ademen ook waardoor het ook niet te warm op je huid zit. Daarnaast zijn deze stoffen zijn minder belastend voor het milieu. Dat zijn voor onze klanten belangrijke voordelen en om die reden wordt het ook heel erg gewaardeerd.  

 

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat. Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Hierbij kun je denken aan Global Organic Textile Standard (GOTS), OEKO-TEX, Responsible Wool Standard (RWS), Organic Content Standard (OCS) en Global Recycling Standard (GRS) producten. Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn.

 MAGAZINE   INSPIREER JEZELF EN ANDEREN 

 Maak je garderobe 

 duurzamer 

 

Als je boodschappen doet, houd je vast wel eens rekening mee hoe duurzaam je eten is. Waarschijnlijk koop je wel eens biologische groente of fruit, en eet je wel eens een dagje geen vlees omdat het beter is voor het milieu. Bij het kopen van kleding denken de meeste mensen nog niet of nauwelijks na over duurzaamheid. Terwijl je ook hier heel gemakkelijk beter keuzes kunt maken.

 

Het woord duurzaam klinkt saai en moeilijk maar dat valt best mee. Een simpele uitleg is dat een ... lees verder...

geen kinderarbeid zeg nee tegen fair fashion slow fashion utrecht winkel kleding eerlijke fair trade producten

MODE MET EEN VISIE

DUURZAAM | EERLIJK | INSPIREREND | KLEURRIJK | ORIGINEEL

 

bottom of page