top of page
OEKO-TEX Standard 100 hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

GECERTIFICEERDE STOFFEN

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Wij verwerken in onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk groene keuzes. 1 van deze keuzes is dat we binnen onze collecties werken met gecertificeerde stoffen.

Maxime jurk print taupe OEKO-TEX Standard 100hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

WAT IS OEKO-TEX?

Waar staat OEKO-TEX standard 100 voor?
De Oeko-Tex Standard 100 is een wereldwijd, consistent, onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textielgrondstoffen, afgewerkte textielstoffen en eindproducten in alle productiestadia. Met hun slogan “Confidence in textiles” werd Oeko-Tex een wereldwijd synoniem voor verantwoorde textielproductie, veiligheid en transparantie. De Oeko-Tex-certificering is een zeer belangrijke stap naar minder gebruik van gevaarlijke chemicaliën in de textielindustrie. W&G designs en styling en onze geselecteerde leveranciers ondersteunen dit initiatief.

Het doel van Oeko-Tex is om de eindconsument te voorzien van een betrouwbaar, onafhankelijk productlabel van een derde partij voor niet-gevaarlijke producten die worden getest volgens de Standard 100-criteria. Oeko-Tex ondersteunt bedrijven in de textielketen die ervoor zorgen dat hun producten vrij zijn van schadelijke stoffen. Jaarlijkse tests worden uitsluitend uitgevoerd door geautoriseerde, onafhankelijke textielonderzoeks- en testinstituten met bewezen expertise. Testen op schadelijke stoffen zijn onder meer verboden en / of wettelijk gereguleerde stoffen, chemicaliën die volgens de huidige kennis schadelijk zijn voor de gezondheid en testparameters zoals voorzorgsmaatregelen ter bescherming van de gezondheid. Alle Oeko-Tex-gecertificeerde stoffen zijn getest op stoffen zoals verboden AZO-kleurstof, pesticiden, extraheerbare zware metalen en pH-waarde.

OEKO-TEX Standard 100 hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

OEKO-TEX KLASSERING

Wat zijn de 4 klassen van OEKO-TEX certificaten?

Er zijn vier klassen Oeko-Tex, want hoe meer het huidcontact van een textiel is, hoe strenger de eisen zijn waaraan moet worden voldaan op het gebied van de menselijke ecologie.

 

Klasse I: Textiel voor baby's en peuters tot drie jaar (ondergoed, rompertjes, kinderspeelgoed);

Klasse II: Textiel waarvan een groot deel van het oppervlak direct in contact komt met de huid (overhemden, blouses, sokken);

Klasse III: Textiel dat niet in contact komt met de huid of slechts een klein deel van het oppervlak in contact komt met de huid (jassen, jassen, tussenvoeringen);

Klasse IV: Materialen voor binnenhuisinrichting en decoratieve doeleinden (gordijnen, stoffering, tassen).

 

Waarom zou ik kleding kopen van OEKO-TEX gecertificeerde stoffen?

Oeko-Tex-gecertificeerde stoffen zijn 100% veilig voor mensen om te dragen. Alle chemicaliën die in het productieproces worden gebruikt, worden getest op elke mogelijke manier dat het door het menselijk lichaam kan worden opgenomen door inslikken, inademen en opnemen via de huid. Het aantal klanten dat om gecertificeerde goederen vraagt, groeit jaar na jaar en het Oeko-Tex Standard 100-label is de eerste stap naar een gezondere textielindustrie. Laten we samen kleine stapjes zetten naar een betere wereld!

DUURZAME KLEDING

Duurzame kleding waar je je fijn in voelt.

 

Onze kleding wordt op een eerlijke en duurzame manier in Nederland ontwikkeld. Wij doen niet aan massaproducties maar we maken enkele stuks van elk item. Zo heb je echt iets bijzonders en lopen we ook niet allemaal in dezelfde kleding. 

OEKO-TEX Standard 100 hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

MOOIE EN DUURZAME STOFFEN

Binnen onze collecties werken wij veel met natuurlijke stoffen. De natuurlijke materialen waarmee wij veel werken biologisch katoenen en duurzame bamboe stofkwaliteiten. In het winterseizoen werken we ook vaak met biologische wolsoorten. Deze stoffen dragen fijn en ademen ook waardoor het ook niet te warm op je huid zit. Daarnaast zijn deze stoffen zijn minder belastend voor het milieu. Dat zijn voor onze klanten belangrijke voordelen en om die reden wordt het ook heel erg gewaardeerd.  

 

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat.

 

Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Hierbij kun je denken aan Global Organic Textile Standard (GOTS), OEKO-TEX, Responsible Wool Standard (RWS), Organic Content Standard (OCS) en Global Recycling Standard (GRS) producten.

 

Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn.

KOOP BEWUST

Zeg nee tegen gevaarlijke werkomstandigheden, kinderarbeid, dwangarbeid en niet duurzaam produceren. Koop geen shirts die maar enkele euro's kosten en die maar 1 seizoen mee gaan. Zeg nee tegen fast fashion.

 

Lees onze blog Maak je garderobe duurzamer

MAAK JE GARDEROBE DUURZAMER

Als je boodschappen doet, houd je vast wel eens rekening mee hoe duurzaam je eten is. Waarschijnlijk koop je wel eens biologische groente of fruit, en eet je wel eens een dagje geen vlees omdat het beter is voor het milieu. Bij het kopen van kleding denken de meeste mensen nog niet of nauwelijks na over duurzaamheid. Terwijl je ook hier heel gemakkelijk beter keuzes kunt maken.

Het woord duurzaam klinkt saai en moeilijk maar dat valt best mee. Een simpele uitleg is dat een ... lees verder...

GA VOOR SLOW FASHION

bottom of page