top of page
GOTS Global Organic textile Standard gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade
Maxime jurk print taupe GOTS Global Organic textile Standard gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

WAT IS GOTS?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard, Dit is een norm die niet alleen de aanwezigheid en hoeveelheid organisch materiaal in weefsels verifieert en de stroom van grondstoffen van de bron tot het eindproduct volgt, maar ook bedrijven controleert om ervoor te zorgen dat deze materialen volgens strikte normen worden verwerkt.


Het GOTS-certificaat geldt alleen voor stoffen die meer dan 70% biologisch katoen bevatten en voor bedrijven die ecologisch en sociaal verantwoord zijn. W&G designs en styling ondersteunt eerlijke handel en geeft om het welzijn van textielarbeiders over de hele wereld. Dit verwachten wij ook van onze geselecteerde stofleveranciers.

Het doel van de Global Organic Textile Standard is het creëren van een transparante markt waarin geen gevaarlijke chemicaliën worden gebruikt in de hele toeleveringsketen, maar ook een markt waarin eerlijke handel de norm is. Dit betekent dat de rechten van werknemers worden beschermd, de werkomstandigheden veilig en hygiënisch zijn, dat alleen kleurstoffen en inkten met een lage impact worden gebruikt, afvalwater op de juiste manier wordt gezuiverd en het energie- en waterverbruik wordt gecontroleerd. GOTS-gecertificeerde bedrijven moeten strikte regels volgen met betrekking tot verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel en distributie om GOTS-certificering te verkrijgen en te behouden. Elk jaar wordt elk bedrijf in de toeleveringsketen geïnspecteerd door een professionele externe certificeringsinstantie voor het gebruik van gevaarlijke en schadelijke chemicaliën en de manier waarop zij met hun werknemers omgaan.

GOTS Global Organic textile Standard gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

GECERTIFICEERDE STOFFEN

Wat is het verschil tussen OCS gecertificeerde stoffen en GOTS gecertificeerde stoffen?
OCS controleert alleen of een product biologisch geteeld materiaal bevat. Het behandelt geen enkele sociale of milieuaspecten van de productie; het heeft alleen betrekking op de traceerbaarheid van het organische materiaal.

Biologisch katoen wordt altijd geproduceerd door een katoenboerderij die OCS-gecertificeerd is en strikte regels volgt, maar het zegt niets over de bedrijven die bij de toeleveringsketen betrokken zijn, zoals spinnerijen, weverijen, verffabrieken of handelaars.

 

OCS controleert de bedrijven niet op eerlijke handel, ze controleren alleen de productie en het gebruik van biologisch katoen. GOTS controleert niet alleen het gebruik van organisch materiaal, maar controleert bedrijven ook op onderwerpen als racisme, discriminatie, een eerlijk salaris en kinderarbeid.

Elke stap in de toeleveringsketen wordt gecontroleerd, van oogsten tot productie, verwerking, fabricage en etikettering. Dit betekent dat niet alleen de biologische katoenen materialen worden gecontroleerd, maar ook het bedrijf zelf op fairtrade.

Ook onderwerpen als recycling en duurzaamheid, die erg belangrijk zijn voor GOTS-certificering, worden gemonitord.
onze stofleveranciers hebben het aanmeldingsproces succesvol afgerond en maken deel uit van de GOTS-familie.

Waarom zou ik kleding kopen van GOTS gecertifceerde stoffen?
Duurzaamheid werd de laatste jaren een steeds serieuzer onderwerp in de textielindustrie. Onze industrie produceert ongeveer 10% van alle CO²-uitstoot van de mensheid en is de op een na grootste verbruiker van de watervoorziening ter wereld. Elke investering in biologische of gerecyclede stoffen is een stap op weg naar een duurzamere textielindustrie. Wij geloven dat we door onze positie in de markt het verschil kunnen maken, maar jij kunt ook het verschil maken door je kleding bij W&G designs en styling te kopen.

 

Laten we samen bijdragen aan een betere wereld door te investeren in GOTS-gecertificeerde goederen. Je onderscheidt jezelf door duurzame stoffen te dragen!

DUURZAME KLEDING

Duurzame kleding waar je je fijn in voelt.

 

Onze kleding wordt op een eerlijke en duurzame manier in Nederland ontwikkeld. Wij doen niet aan massaproducties maar we maken enkele stuks van elk item. Zo heb je echt iets bijzonders en lopen we ook niet allemaal in dezelfde kleding. 

GOTS Global Organic textile Standard gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

MOOIE EN DUURZAME STOFFEN

Binnen onze collecties werken wij veel met natuurlijke stoffen. De natuurlijke materialen waarmee wij veel werken biologisch katoenen en duurzame bamboe stofkwaliteiten. In het winterseizoen werken we ook vaak met biologische wolsoorten. Deze stoffen dragen fijn en ademen ook waardoor het ook niet te warm op je huid zit. Daarnaast zijn deze stoffen zijn minder belastend voor het milieu. Dat zijn voor onze klanten belangrijke voordelen en om die reden wordt het ook heel erg gewaardeerd.  

 

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat.

 

Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Hierbij kun je denken aan Global Organic Textile Standard (GOTS), OEKO-TEX, Responsible Wool Standard (RWS), Organic Content Standard (OCS) en Global Recycling Standard (GRS) producten.

 

Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn.

KOOP BEWUST

Zeg nee tegen gevaarlijke werkomstandigheden, kinderarbeid, dwangarbeid en niet duurzaam produceren. Koop geen shirts die maar enkele euro's kosten en die maar 1 seizoen mee gaan. Zeg nee tegen fast fashion.

 

Lees onze blog Maak je garderobe duurzamer

MAAK JE GARDEROBE DUURZAMER

Als je boodschappen doet, houd je vast wel eens rekening mee hoe duurzaam je eten is. Waarschijnlijk koop je wel eens biologische groente of fruit, en eet je wel eens een dagje geen vlees omdat het beter is voor het milieu. Bij het kopen van kleding denken de meeste mensen nog niet of nauwelijks na over duurzaamheid. Terwijl je ook hier heel gemakkelijk beter keuzes kunt maken.

Het woord duurzaam klinkt saai en moeilijk maar dat valt best mee. Een simpele uitleg is dat een ... lees verder...

GA VOOR SLOW FASHION

bottom of page