top of page
GRS Global Recycled Standard hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

GECERTIFICEERDE STOFFEN

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Wij verwerken in onze bedrijfsvoering zoveel mogelijk groene keuzes. 1 van deze keuzes is dat we binnen onze collecties werken met gecertificeerde stoffen.

GRS Global Recycled Standard hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

WAT IS GRS?

GRS staat voor Global Recycled Standard, een norm die de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in weefsels verifieert en de stroom van grondstoffen van de bron tot het eindproduct volgt. Het is een internationale, vrijwillige, volledige productnorm die eisen stelt aan certificering door derden van gerecyclede inhoud, chain of custody, sociale en milieupraktijken en chemische beperkingen. Het GRS-certificaat is alleen van toepassing op stoffen die meer dan 50% gerecyclede vezels bevatten. W&G designs en styling geeft om het milieu en daarom selecteren wij stofleveranciers die actief deelnemen aan het initiatief om garens een tweede leven te geven.

Het doel van de Global Recycled Standard is om een ​​handelsmerk te bieden voor klanten, merken en consumenten om geverifieerde gerecyclede producten te herkennen, om het gebruik van gerecyclede materialen in producten te vergroten en om de schade die door de productie ervan voor mens en milieu wordt veroorzaakt, te verminderen. De norm wil een transparante markt creëren waarin schadelijke milieu- en chemische effecten door de hele toeleveringsketen worden geminimaliseerd. Elk jaar worden alle bedrijven in de toeleveringsketen gecontroleerd door een professionele externe certificeringsinstantie.

GRS Global Recycled Standard hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

GERECYCLEDE STOFFEN

Waar zijn gerecyclede stoffen van gemaakt?

Gerecycled katoen wordt verkregen door overgebleven garens van productiefaciliteiten of garens die worden geregenereerd uit ingezameld textiel. Gerecycled polyester wordt verkregen door gebruikte plastic flessen, ook wel rPet genoemd, te vermalen en te smelten en tot een polyestervezel te spinnen. De meest voorkomende gerecyclede garens zijn katoen, polyester en polyamide, maar dit aantal vezels dat we kunnen recyclen, zal in de nabije toekomst zeker toenemen.

Waarom moeten we investeren in gecertificeerde stoffen?

Klimaatverandering is over de hele wereld een belangrijk onderwerp. Recycling wordt de wet, waarbij de deelnamevereisten van plaats tot plaats verschillen. Het recyclen van producten is een manier om klimaatverandering tegen te gaan, omdat het minder energieverbruik vereist dan gloednieuwe garens. Door de vraag naar gerecyclede stoffen in de textielindustrie zal de vraag naar gebruikte plastics toenemen, wat bedrijven zou kunnen overtuigen om meer plastic uit onze oceanen te halen. W&G designs en styling heeft al geïnvesteerd in gerecyclede producten en met jouw steun kunnen we echt iets veranderen. Door te bij W&G designs te kopen, koopje gerecyclede stoffen en draag je ook bij aan een duurzamere textielindustrie. Laten we samen kleine stapjes zetten naar een betere wereld!

DUURZAME KLEDING

Duurzame kleding waar je je fijn in voelt.

 

Onze kleding wordt op een eerlijke en duurzame manier in Nederland ontwikkeld. Wij doen niet aan massaproducties maar we maken enkele stuks van elk item. Zo heb je echt iets bijzonders en lopen we ook niet allemaal in dezelfde kleding. 

GRS Global Recycled Standard hergebruik gecertificeerde stoffen duurzame duurzaam wgdesigns steenweg utrecht slow fashion kleding sustainable fair trade

MOOIE EN DUURZAME STOFFEN

Binnen onze collecties werken wij veel met natuurlijke stoffen. De natuurlijke materialen waarmee wij veel werken biologisch katoenen en duurzame bamboe stofkwaliteiten. In het winterseizoen werken we ook vaak met biologische wolsoorten. Deze stoffen dragen fijn en ademen ook waardoor het ook niet te warm op je huid zit. Daarnaast zijn deze stoffen zijn minder belastend voor het milieu. Dat zijn voor onze klanten belangrijke voordelen en om die reden wordt het ook heel erg gewaardeerd.  

 

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat.

 

Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Hierbij kun je denken aan Global Organic Textile Standard (GOTS), OEKO-TEX, Responsible Wool Standard (RWS), Organic Content Standard (OCS) en Global Recycling Standard (GRS) producten.

 

Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn.

KOOP BEWUST

Zeg nee tegen gevaarlijke werkomstandigheden, kinderarbeid, dwangarbeid en niet duurzaam produceren. Koop geen shirts die maar enkele euro's kosten en die maar 1 seizoen mee gaan. Zeg nee tegen fast fashion.

 

Lees onze blog Maak je garderobe duurzamer

MAAK JE GARDEROBE DUURZAMER

Als je boodschappen doet, houd je vast wel eens rekening mee hoe duurzaam je eten is. Waarschijnlijk koop je wel eens biologische groente of fruit, en eet je wel eens een dagje geen vlees omdat het beter is voor het milieu. Bij het kopen van kleding denken de meeste mensen nog niet of nauwelijks na over duurzaamheid. Terwijl je ook hier heel gemakkelijk beter keuzes kunt maken.

Het woord duurzaam klinkt saai en moeilijk maar dat valt best mee. Een simpele uitleg is dat een ... lees verder...

GA VOOR SLOW FASHION

bottom of page