top of page
Global organic textile standard duurzame gecertificeerde stoffen 4 GOTS.jpg

SLOW FASHION

Onze kleding wordt op een eerlijke en duurzame manier in Nederland ontwikkeld. Wij doen niet aan massaproducties maar we maken enkele stuks van elk item. Zo heb je echt iets bijzonders en lopen we ook niet allemaal in dezelfde kleding.

 

Duurzame kleding waar je je fijn in voelt.  

20240621_113915.jpg

KLEDING MET LIEFDE GEMAAKT

Wat fijn dat jij als lezer op deze pagina bent gekomen. Dat geeft aan dat jij ook interesse hebt in Slow Fashion of dat je duurzame kleding belangrijk vindt. Dat vinden wij ook dus je bent bij ons op het goede adres.

Het is nu belangrijker dan ooit dat je geniet van alle kleine dingen in het leven. Geniet van eerlijke kleding en duurzame mode en laat je inspireren door mooie kleuren en kleurrijke printen. Wordt blij van kleding wat op een eerlijke en duurzame manier is gemaakt. Waar je je fijn in voelt en zo'n geluksmoment begint al bij ons in de winkel. Samen met jou zorgen wij er voor dat we mooie creaties selecteren die passen bij jou zodat jij je fijn en mooi voelt en kan stralen in jouw omgeving. 

 

W&G designs en styling vindt het heel belangrijk om rekening te houden met duurzaam ondernemen. Daarom zijn al onze producten fair trade en op een eerlijke manier ontwikkeld en geproduceerd. Uiteraard houden wij zoveel mogelijk rekening met het milieu. Kortom; mens en milieu staat hoog op onze agenda.

Global organic textile standard duurzame gecertificeerde stoffen 3.jpg

KOOP BEWUST

Zeg nee tegen gevaarlijke werkomstandigheden, kinderarbeid, dwangarbeid en niet duurzaam produceren. Koop geen shirts die maar enkele euro's kosten en die maar 1 seizoen mee gaan. Zeg nee tegen fast fashion.

 

Lees onze blog Maak je garderobe duurzamer

w&g designs en styling eerlijkee klding productie nederland fair trade fashion utrecht.jpg

FAIR TRADE KLEDING

Onze doelstelling is consumenten kennis te laten maken met eerlijke producten waar aandacht is besteed aan zowel het milieu, de wensen van de consument als de arbeidsomstandigheden van de mensen die aan onze collecties werken.

 

Onze kleding wordt in Nederland ontwikkeld. Door onze Nederlandse productie is er geen sprake van ´Bangladesh praktijken´ met slechte arbeidsomstandigheden, dwangarbeid of kinderarbeid. De mensen die werken aan de W&G collecties hebben goede arbeidsomstandigheden. Concreet betekend dit dat zij normale lonen, arbeidsrechten en vooral ook plezier in hun werk hebben.

Door onze Fair Trade producten willen wij laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook in Nederland mogelijk is zonder dat er torenhoge prijzen doorberekend worden aan Nederlandse consumenten. Hiermee houden we rekening met de portemonnee van de consument.

Daarnaast streven wij bij onszelf, onze leveranciers en partners naar een hoog kwaliteitsniveau met betrekking tot het selecteren en ontwerpen van onze stoffen en andere materialen. Wij streven er ook naar dat alles voldoet aan zo goed mogelijke duurzaamheidcondities.

Van de week bij jullie voor het eerst binnen gelopen. Wat een geweldig concept hebben jullie. Wat een mooie kleding en op een duurzame manier gemaakt in Nederland. Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe kleding en het zit ook zo lekker! Jullie gaan mij weer weer zien binnenkort! ."

Miranda, Utrecht

IMG_0865_blazers suede paars blauw W&G designs en styling utrecht2.jpg

GECERTIFICEERDE STOFFEN

Binnen onze collecties werken wij veel met natuurlijke stoffen. De natuurlijke materialen waarmee wij veel werken biologisch katoenen en duurzame bamboe stofkwaliteiten. In het winterseizoen werken we ook vaak met biologische wolsoorten. Deze stoffen dragen fijn en ademen ook waardoor het ook niet te warm op je huid zit. Daarnaast zijn deze stoffen zijn minder belastend voor het milieu. Dat zijn voor onze klanten belangrijke voordelen en om die reden wordt het ook heel erg gewaardeerd.  

 

Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij bewust onze stoffen selecteren en inkopen. Wij selecteren leveranciers die bij ons passen en waarbij duurzaamheid, net als bij ons, hoog op de agenda staat. Binnen onze collecties werken wij met gecertificeerde stoffen. Hierbij kun je denken aan Global Organic Textile Standard (GOTS), OEKO-TEX, Responsible Wool Standard (RWS), Organic Content Standard (OCS) en Global Recycling Standard (GRS) producten. Daarnaast werken wij met stoffen van kwalitatief hoogwaardige materialen met een langere levensduur. Hierdoor zorgen we ook voor een lagere belasting van het milieu op langere termijn.

kinderarbeid2.jpg

MAAK JE GARDEROBE DUURZAMER

Als je boodschappen doet, houd je vast wel eens rekening mee hoe duurzaam je eten is. Waarschijnlijk koop je wel eens biologische groente of fruit, en eet je wel eens een dagje geen vlees omdat het beter is voor het milieu. Bij het kopen van kleding denken de meeste mensen nog niet of nauwelijks na over duurzaamheid. Terwijl je ook hier heel gemakkelijk beter keuzes kunt maken.

 

Het woord duurzaam klinkt saai en moeilijk maar dat valt best mee. Een simpele uitleg is dat een...

bottom of page